Az Egyesült Királyságban élő magyarokat megcélozva indít mobilszolgáltatást NordTelekom Mobile nevű vállalat. A szolgáltatás különlegessége, hogy az Angliában élő több százezer magyar mobilja olcsón, vezetékes tarifával érhető el Magyarországról, miközben a hívott félnél nincs költség, ráadásul a helyi angol, valamint nemzetközi hívások percdíja is kedvező.

banner

A NordTelekom Mobile kártyájához angol és magyar telefonszám is tartozik, a letölthető applikáció pedig ingyenes beszélgetésre kínál lehetőséget internetes kapcsolat és okostelefon használata esetén. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom Nyrt. az elkészített piacelemzések alapján, az Egyesült Királyságban élő magyarok speciális mobiltelefonálási igényeit szeretné kiszolgálni.

Milyen mobiltelefon szolgáltatást nyújtanak?

Ha a nordtelekom.co.uk weboldalon megrendeli, vagy a viszonteladóknál beszerzi valaki a Nordtelekom Mobile-os SIM kártyát, akkor most egy SIM-et, ingyen házhozszállítást (Angliában vagy Magyarországon) és £7,5-os feltöltést kap egyben, összesen £7-ért. A SIM-et bármilyen mobilkészülékbe behelyezve azonnal lehet telefonálni. Ha elfogy az egyenleg, akkor egyszeri vagy havi rendszeres feltöltést (top up) is be lehet állítani a weboldalon keresztül.

A SIM kártya akár elutazás előtt, Magyarországon is beszerezhető és az egyenlege otthon forinttal is feltölthető.

Milyen a szolgáltatás árfekvése?

Az árazásnál a cég arra törekedett, hogy a fontosabb hívásirányokba a versenytársak árai alatt maradjon. A korábban feltöltött egyenlegből az ügyfelek további kedvezményes 1-30 napos csomagajánlatok (bundle) közül választhatnak, így tovább csökkenthetik a hívások költségét, akár 0,3p percenkénti összegre.

Mennyit netezhetünk egy átlagos 10 fontos csomaggal:

Mennyi net-

Mit jelent a magyar és angol telefonszám egy SIM kártyán?

A felmérések szerint az Angliában élő magyarok a hazai telefonjukat vagy kikapcsolva tartják, vagy bosszankodnak a magas roaming díjak miatt. Nehéz volt a helyzet, mert ha a magyar telefonon hívtak, akkor a roaming díj miatt drágán tudtunk hívást fogadni, sőt a hívó félnek is az angol mobilhívást kellett fizetnie.

Ha beszerzett egy angol mobil SIM kártyát, azon ugyan egyes szolgáltatóknál akcióban olcsón hívhatta a hazaiakat, viszont akkor otthonról nem volt elérhető, csak drága angol mobilszám felhívásával. A megoldás, hogy a Nordtelekom Mobile SIM kártyájához két telefonszám is tartozhat, egy angol mobilszám, és egy hazai vezetékes díjon hívható magyar telefonszám. Ha az ügyfél a magyar (06 21-es) telefonszámát adja meg a hazai ismerőseinek, akkor akár egy régi Nokia készüléken is elérhetővé válik. Ez az ügyfélnek ingyenes, a hívónak pedig magyar vezetékes díjat kell csak fizetnie.

Az itt élők számára milyen más előnyei vannak a Nordtelekom Mobile-nak:

  • Magyar és angol nyelvű ügyfélszolgálat
  • Az otthoni internetezéshez most akciósan ingyen jár egy „IP fordító” program, amellyel magyar IP-ről netezhet az ügyfél.
  • A szolgáltatást folyamatosan alakítják a kinti magyarok felmerülő igényeihez
  • Ha valaki most áthozza a meglévő angol telefonszámát, akkor 12 font jóváírást kap a számlájából. Ezt havonta 1  fontonként kapja meg.
  • BUNDLE NTK csomag: 3 000 perc beszélgetés, 3 000 SMS, és 3 Giga net. Ezzel a beszélgetés csak 0,3p percenként

Hány percet beszélhetsz 10 fontért:

Hány percet 10 fontért

Lehetséges ingyenesen is telefonálni?

Igen, ehhez viszont okostelefonra és jó minőségű WIFI-re, vagy mobilinternetre van szükség a készüléken. A szolgáltató által kifejlesztett Reenger applikációval a felhasználók az internetes átvitel segítségével ingyen hívhatják egymást bárhol a világban. A Reenger szolgáltatáshoz is jár egy magyar telefonszám, így bárhol vagyunk a világban, magyar vezetékes tarifával leszünk elérhetőek és jó eséllyel olcsóbban hívhatunk bárkit a mobilunkról. A reenger.com oldalon erről részletesebb információkat is lehet kapni.

Tervek a továbbiakban

„Az angliai magyarok speciális igényeihez alakítottuk ki a szolgáltatást. Várjuk majd a visszajelzéseket és gyorsan szeretnénk reagálni az esetleg eltérő igényekre. A londoni magyar programokat, összejöveteleket, koncerteket vagy sporteseményeket aktívan fogjuk támogatni. Szeretnénk, hogy a Nordtelekom Mobile az angliai magyar közösség fontos szereplője legyen.” – Dr. Gácsi Mihály

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/