Egy friss, brit felmérés szerint egyre több tehetséges, képzett angol hagyja ott az Egyesült Királyságot, és helyükbe sokszor képzetlen bevándorlók telepednek le.

bevándorlás anglia hunglia

Egy londoni egyetem kutatói szerint minden tízedik jól képzett angol munkaerő külföldön vállal munkát. A jelenleg külföldön élő angolok száma elérte a 4.7 millió főt, és éves szinten csaknem 300,000-rel növekszik ez a szám.

Az Egyesült Királyságot elhagyók körében a legkedveltebb célállomás Ausztrália, ahol már 1.2 millió brit él. Ezt követi az USA (700,000), majd Kanada (675,000).

10-ből 9, az USA-ban élő brit azt mondta a megkérdezettek közül, hogy jobban és egészségesebben él, mint otthon, de másfelől az is igaz, hogy ott az átlagos ledolgozott heti óraszám 55, míg a briteknél csak 44.

A felmérés szerint több mint kétmillióra nőtt a gyenge számolási képességekkel megáldott bevándorló dolgozók száma Nagy-Britanniában. Arra is rámutatott, hogy nem csak a szigetországba, de onnan el is emigrálnak más országokba a jobb élet, és az elismerés reményében.

David Cameron, brit kormányfő 2011-ben arra tett fogadalmat, hogy visszaszorítja az Angliába érkező bevándorlók számát, ám ez a terve köszönhetően az európai uniós munkavállalási szabályoknak megdőlni látszik.
Az elmúlt időszak adatai alapján az szigetországba érkező bevándorlók száma folyamatosan nő, és a kutatást végző egyetem szerint nem csak, hogy sokan jönnek, de jelentős arányban olyan emberek, akik az államnak nincsenek hasznára.

Kutatási eredményeire hivatkozva olyan adatot is közölt a brit egyetem, mely szerint az Angliába érkező, huszonöt éven felüli bevándorlók hat százaléka úgy utazik ki, hogy azelőtt soha nem dolgozott sehol.

A kivándorló britek fő célpontja az Egyesült Államok, Új-Zéland, Kanada és Ausztrália. A nyugdíjas korba kerülő Angolok pedig egy újabb trend szerint sokan Spanyolországban telepednek le, ahol életük hátra lévő részét, mint egy nagy nyaralást szeretnék megélni.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás:  https://www.facebook.com/groups/134633656576088/840600109312769/?notif_t=group_activity

Jakab Norbert