Már több, mint 6,000 ember írt alá egy petíciót, mely szerint Anglia északi része Skóciához csatlakozna, és kiválna az Egyesült Királyságból.

major-tourist-attractions-UK

Eddig összesen 6,208-an írták alá azt a petíciót, ami azt támogatja, hogy Észak-Anglia lépjen ki a brit szövetségből, csatlakozzon Skóciához és vegye saját kezébe az irányítást a sorsa fölött. Az új határvonal szerint, Skócia mérete jóval nagyobbra nőne, és Hull, Leeds, Sheffield és Liverpool városai is elköszönnének Angliától.

A petíció még tavaly született, a skótok függetlenségi népszavazása során, de most, hogy a választásokat a konzervatív párt megnyerte, új erőre kapott. Ehhez az is hozzájárul, hogy nagy meglepetésre a Skóciában az SNP (Skót Nemzeti Párt) tarolt, és 59 parlamenti helyből 56-ot megszerzett, többek közt a munkáspárt rovására.

Az SNP ilyen mértékű sikere azt is előrevetíti, hogy hamarosan egy új népszavazás kierőszakolása fog bekövetkezni Skócia függetlenedéséről. Azonban, ha ez bekövetkezik, tekintve hogy egyhangú SNP befolyás alatt lesz a terület és a skótok nagyot csalódtak a konzervatív pártban, várható, hogy Skócia függetlenedni fog az Egyesült Királyságtól.

„A westminsteri viták egyre irrelevánsabbak Észak-Angliának. Az északi városok sokkal nagyobb kötődést éreznek a skót városokhoz, Glasgow-hoz vagy Edinburgh-hoz, mint a London-központú Délhez. Az Etonban tanult képviselők sorai az Alsóházban nem értik az északiak igényeit″ – derül ki a petícióból.

Annak ellenére, hogy lezárták, a petícióban egyre gyűlnek a szavazatok a múlt csütörtöki választások óta.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg KUPON kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.sunderlandecho.com/news/politics/5-000-join-call-for-north-of-england-to-join-scotland-1-7257054