Állig felfegyverzett rendőrök lepték el az utcákat London egyik belvárosi negyedében 1

Váratlanul lezárták tegnap Notting Hill utcáit, és megmondták minden környéken lakónak, hogy ne hagyja el a lakását – eközben pedig talpig felfegyverzett rendőrök lepték az utcákat egy nagyszabású razzia miatt.

Állig felfegyverzett rendőrök lepték el az utcákat London egyik belvárosi negyedében 3

A szemtanúk szerint a rendőrök fegyvereinek célzó lézerei fel-alá pásztázták a kertjeiket, a tetőket és az építkezési állványokat pedig rendőrök kutatták át a Portobello Road környékén csütörtök este.

Videókon az is látszik, ahogy egy helikopter reflektorai pásztázzák a környéket. Az előre kitervelt akció során végül öt embert tartóztattak le és rengeteg kést és egyéb fegyvert foglaltak le a Trident nyomozói a Scotland Yard szerint. A Trident bűnüldözési egységet 1998-ban hozta létre a Met rendőrsége a fegyveres bűnözés visszaszorítására, miután Lambeth és Brent környékén aggasztóan megemelkedett az ilyen összecsapások száma.

Állig felfegyverzett rendőrök lepték el az utcákat London egyik belvárosi negyedében 4

„A tér túloldalán lévő nagy épület tetején és tűzlépcsőin rengeteg rendőr volt fegyverekkel és keresőfényekkel” – mondta egy nő, aki a Talbor Roadon lakik. „Rengetegen közülük még símaszkot is viseltek. Nem mondtak nekünk semmit arról, hogy mi folyik itt, csak azt ígérték meg, biztonságban vagyunk a lakásainkban. Egy rendőrségi helikopter is körözött felettünk és kordonokkal lezárták az utakat.”

Állig felfegyverzett rendőrök lepték el az utcákat London egyik belvárosi negyedében 5

„A húgom az ablakából látta, ahogy az egész kialakult néhány perc alatt” – mondta egy másik nő, akinek a testvére a Colville Terrace-nál lakik. „Fegyveres rendőrök az utcán mindenhol, ellenőriznek minden tetőt, tűzlépcsőt, állványt. Az emberekre, akik kimerészkedtek, rákiabáltak, hogy menjenek vissza a házba. Eközben a kertekben mindenhol lézerfényeket mozogtak, ahogy a fegyvereikkel pásztázták a környéket.”

Állig felfegyverzett rendőrök lepték el az utcákat London egyik belvárosi negyedében 6

A szemtanúk beszámolói szerint az akció központja a Portobello Road, a Corville tér, a Corville Terrace és a Talbot Road volt. A Corville téren található kertekben a rendőrök zseblámpával világították át az összes kertet. Rendőrségi források szerint ez a tridenti bűnbanda-üldözési egység és a helyi rendőrség összehangolt akciója volt. Később ezt a Met szóvivője is megerősítette, és azt is kijelentették, hogy öt embert le is tartóztattak a razzia során droghálózat működtetésének vádjával.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után