Alig 4 nap alatt 1000 fővel nőtt az indiai variánssal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb adatok szerint a Covid-19 indiai variánsával fertőzött esetek száma mindössze négy nap alatt 1000-rel ugrott meg a szigetország területén. Ez pedig arra kényszerítette a brit miniszterelnököt, hogy a társadalmi távolságtartás eltörléséről hozandó döntést „jegelje”, vagyis az új vírus variáns terjedésének máris vannak negítav hatásai a korlátozások feloldására nézve.

Alig 4 nap alatt 1000 fővel nőtt az indiai variánssal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 3

A koronavírus ezen új mutációja most már a domináns variánsnak számít Bolton, és Blackburn területén is. A brit egészségügyi miniszter nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az említett területeken az elmúlt hét során a fertőzöttek száma megduplázódott, és minden korosztályban gyorsan emelkedik.

Országos szinten a regisztrált esetek száma csütörtök óta 1313-ról 2323-ra emelkedett, ami durván 77%-os növekedés. Már összesen 86 különböző helyi önkormányzat területén van legalább 5 megerősített eset. A munkáspárt természetesen keményen bírálta a kormányt, amiért az előző hónapban nem zárta le a határt kellő gyorsasággal az Indiából érkezők előtt.

A kormánynak mindemellett már jeleznie kellett volna, hogya társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok eltörlésre kerülnek-e az ígértek szerint június 21-én, azonban ezt elmulasztották. Ez is egy elég egyértelmű jele annak, hogy a korlátozások júniusra tervezett végső felszámolása már egyáltalán nem olyan biztos, hogy be fog következni…

“Időre van szükségünk az először Indiában azonosított változat legfrissebb adatainak kiértékeléséhez – erre nem fogok határidőt adni magunknak” – mondta az egészségügyi miniszter, amikor a fejleményekkel kapcsolatban kérdezték. Hancock emellett azt is bejelentette, hogy a 37 éveseknek keddtől, a 36 éveseknek pedig szerdától kezdik majd el beadni az oltásokat.

“Boltonban jelenleg 19 ember van kórházban koronavírussal – akiknek a többsége oltásra jogosult, de még nem ment el beoltatni magát. Ez azt mutatja, hogy a vírus nem fertőzi meg a már beoltott idősebb korosztályt, ami pedig szintén csak azt támasztja alá, hogy mennyire fontos, hogy az emberek, főleg a veszélyeztetettek, minél előbb beoltassák magukat.” – mondta Mr. Hancock.

Azért szerencsére az jó hír, hogy az Egyesült Királyság egész területén mostanra kevesebb mint 1000 ember van kórházban Coviddal, és a napi koronavírus miatti halálozások átlagos értéke mindössze kilenc… A kérdés csak az, hogy az indiai variáns terjedése mennyire fog ebbe, és a korlátozások feloldásának menetébe beleszólni.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után