Alig 3 éves fiát brutális módon ölte meg egy fiatal anyuka Angliában - többek közt bottal verte és forró vízbe nyomta 1

Egy anyukát azzal vádolnak Angliában, hogy meggyilkolta az alig hároméves kisfiát, akit előbb egy bottal ütlegelt, majd szándékosan leforrázta forró vízzel.

Alig 3 éves fiát brutális módon ölte meg egy fiatal anyuka Angliában - többek közt bottal verte és forró vízbe nyomta 3

A 30 éves Christina Robinson azt mondta, hogy a Biblia mondta azt, hogy fenyítse meg a fiát, Dwelaniyah-t olyan különböző durva módszerekkel, amelyek „szörnyű” sérüléseket okoztak a gyermek testén, beleértve a lábán, a fenekén és a nemi szervén keletkezett súlyos és elviselhetetlen égési sérüléseket.

A támadások után állítólag nem kért orvosi segítséget kisgyermekének, és az értesülések szerint mindezek után a gyermeket nagyon durván megrázta, melynek során a gyermek feje valami kemény tárgynak vagy felületnek csapódott, és ez a fejsérülés végzetesnek bizonyult. Robinson, a Bracken Courttól, Ushaw Moorból, Durham megyéből, tagadja hogy gyilkosságot és gyermekkínzást követett volna el, és most a Newcastle-i Koronabíróságon kell bíróság elé állnia.

Alig 3 éves fiát brutális módon ölte meg egy fiatal anyuka Angliában - többek közt bottal verte és forró vízbe nyomta 4

Az ügyészség szerint Robinson november 5-én 16 óra 9 perckor hívta a segélyszolgálatot, és kérte, hogy küldjenek mentőt az otthonába, mondván, hogy Dwelaniyahnak leállt a légzése. Dweleniyah, aki csak egy pelenkát viselt, és lábai vastagon be voltak kötve, nem lélegzett, és a szíve már leállt, amikor a mentők megérkeztek. Annak ellenére, hogy a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, ez sajnos nem sikerült, mert a szíve túl régen állt le.

Robinson azt állította, hogy a gyermek egyszer csak összeesett, miközben egy sajtos zsemlét evett, és hozzátette, hogy általában nem rágta meg jól az ételt. A gyermek bekötözött lábával kapcsolatban pedig azt állította, hogy megégette magát, amikor „zuhanyozás közben szórakozott”. Wright úr azt mondta, hogy a rendőrség és az egészségügyi szakemberek „nagyon gyanakvóak voltak” a Dwelaniyah halálának körülményei miatt, és megkérdőjelezték Robinson beszámolójának hitelességét és őszinteségét.

Az ügyész hozzátette: „Halálát követően Dwelaniyah holttestét számos orvosi szakértő megvizsgálta. Ezekből kiderült, hogy a rendőrség és az orvosok, akik megpróbálták megmenteni, jogosan voltak szkeptikusak a vádlott beszámolójával kapcsolatban. Kiderült, hogy halála előtt egy ideig támadások sorozatát szenvedte el, és számos nem véletlenszerű sérülés volt a testén. Más szóval, valaki szándékosan bántotta ezt a kisfiút, és ezt már egy ideje rendszeresen tette. Ez a személy pedig az anyja volt, a vádlott Christina Robinson.”

Alig 3 éves fiát brutális módon ölte meg egy fiatal anyuka Angliában - többek közt bottal verte és forró vízbe nyomta 5

Az ügyész több jellegzetes zúzódásról is beszámolt a gyerek testén, amely akkor keletkezik, amikor valakit egy hengeres formájú fegyverrel találnak el – Dwelaniyah esetében ez egy bambuszrúd volt.

Wright úr így folytatta: „A vérével és a hozzá tapadó testszövetekkel átitatott rúd előkerült a családi házból. A vádlott elismeri, hogy azzal ütötte a gyereket, de azt mondta, hogy jogos volt, mert a Biblia azt mondja, hogy meg kell fenyítenie a gyermekét. Az égési sérülések súlyosak voltak, és testfelületének 15-20%-át borították. Elviselhetetlen fájdalmat okozhattak neki, főleg hogy nem megfelelően kezelték.”

Christina Robinson számára nyilvánvaló volt, de az égési sérülések elszenvedése után hetekig nem kért segítséget a fiának, ehelyett figyelte, ahogy minden nap szenved a vérző szörnyű égési sebektől. Wright úr azt mondta, egyértelmű, hogy valaki „szándékosan tette ezt vele”, és a gyerek nem véletlenül fulladt meg, mivel nem volt étel a légcsövében.

Azt mondta: „Mind az agyában, mind a szemében károsodást észleltek. Ezek a leletek együttesen egy jelentős fejsérülésre utalnak, ahol a traumát a fej túlzott és erőteljes mozgása okozta, olyan típusú, mint amilyeneket nagyon erős rázkódás okozhat. Bizonyíték volt egy régebbi már gyógyuló agysérülésre, amely két nappal megelőzte a halálos fejsérülést. Ezt a korábbi fejsérülést hasonló mechanizmus, jelentős erő szándékos alkalmazása okozta.”

A bíróság úgy tudja, hogy Robinson saját maga lépett kapcsolatba egészségügyi szakemberekkel, miután ismét teherbe esett, miután spermadonort keresett, és alkalmi kapcsolatot kezdett, miközben férje a RAF-nél dolgozott.

Október 28-án Robinson üzeneteket küldött melyben panaszkodott „ezekről az átkozott gyerekekről” és a szörnyű éjszakájáról, amit okoztak neki. Amikor a rendőrség megkérdezte, Robinson azt állította, hogy Dwelaniyah halála teljesen véletlen volt, és valamilyen módon az ételtől való fulladás következménye. Azt állította, hogy az összeesés után és a mentőautó kiérkezése előtt megszüntette a légutak elzáródását.

Azt állította, hogy az égési sérülések szintén teljesen véletlenek voltak, és az okozta, hogy Dwelaniyah megpróbált fürödni, és megégette a zuhanyrózsa. Azt mondta, hogy ő maga kezelte a sebet, mert nem gondolta, hogy olyan súlyos. Wright úr azt mondta, Robinson elfogadja, hogy a bambuszbotot használta gyermeke megverésére, mondván, hogy „a Biblia tanításaihoz való ragaszkodása miatt ezt meg kellett tennie”. Robinson tagadja a gyilkosság és a gyermekkínzás vádját.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után