Akár £3,000-ot is megkeresnek 2 hét alatt Angliában ezzel az egyszerű munkával 1

Rengetegen szeretnének olyan munkát, ahol nem kell halálra dolgozni magunkat, és emellett azért szép kis summát vihetünk haza. Egy közvélemény-kutatás kiderítette, hogy a kutyasétáltatás manapság az egyik leglazább munka, és emellett ráadásul hihetetlenül jól lehet vele keresni egész Nagy-Britanniában.

$_86

A rengeteg elfoglalt, felgyorsult életet élő üzletemberekkel és üzletasszonyokkal telített brit fővárosban manapság hatalmas az igény a házi kedvencekre vigyázó, azokat felügyelő és megsétáltató személyekre. Egy profi kutyasétáltató több mint £10,000-tal is kereshet a hivatalos brit átlagkereset felett, a minimálbérnek pedig két és félszeresét is hazaviheti, akár 15 napi munkával, derült ki egy erről készített kutatásból.

A londoni és az Anglia dél-keleti részén dolgozó hivatalos kutyasétáltatók gond nélkül akár £10-20-ot is elkérhetnek kutyánként, óránként az elfoglalt gazdiktól. Ez az összeg 15 fontos órabérrel számolva £34,560 évi fizetésnek felel meg, ha havonta 192 kutyát visznek el sétálni 1 órára. Ez kicsit több, mint 8 óra kutyasétáltatás naponta (durván heti 5 napban), Ha 1 kutyát visz csak egyszerre az illető, azonban a hivatalos kutyasétáltatók 4 kutyát is kivihetnek, a nem hivatalosak pedig akár többet is.

A tanulmány szerint a „bérgazdik” átlagosan 13 kutyát sétáltatnak meg naponta Angliában, ami azt jelenti, hogy több, mint £2,925-ot összesétálhatnak mindössze 15 nap alatt. Az ország többi részén kicsit alacsonyabb a bérük óránként minden egyes kutya után, de azért így is el lehet éldegélni „valahogy”, főleg, ha a Londonon kívüli lakhatási költségeket nézzük, ami jóval alacsonyabb.

download

Londonban divatja van az erre specializálódott kutyamegőrző centrumoknak is, amik még elképesztőbb árakat kérnek el, simán ott hagyhatunk 20-35 fontot is óránként. Azonban ahhoz, hogy valaki hivatalos kutyasétáltató lehessen és a királyi parkokban is sétáltathassa a sok kis négylábút, sikeres vizsga, és engedély szükségeltetik, továbbá négy kutyánál többet egyszerre nem sétáltathat. Azért nem semmi, hogy ilyen munkával nemhogy a sok hotelalkalmazottat, de számos irodai munkást is állva lehet hagyni, még félgőzzel történő sétáltatgatás mellett is…

Egy Jamie Shanks nevű hivatalos kutyasétáltató a saját weboldalán osztja meg az érdeklődőkkel a tapasztalatait arról, miért választotta ezt a szakmát, hogyan indult el ezen az úton, és tanácsokat ad a leendő kutyasétáltatóknak azzal kapcsolatban, hogyan szerezzék meg az első munkájukat, ill., őszintén megosztja az olvasókkal a szakma előnyeit és hátrányait is.

A 2010 óta hivatalos kutyasétáltató szerint, az induláshoz a legfontosabb dolog, aminek meg kell lennie bennünk, az az elkötelezettség. 100%-ig biztosnak kell lennünk abban, hogy ezt akarjuk csinálni. Másodszor, nem más kutyasétáltatónak dolgozzunk néhány fontért óránkért, hanem, csináljuk meg a saját vállalkozásunkat.

Akinek már volt vagy van saját vállalkozása, tudja nagyon jól, hogy a kezdet nagyon nehéz. Ezért van szükség az elköteleződésre és az optimizmusra, mert ez ad erőt ahhoz, hogy kitartsunk az egyáltalán nem zökkenőmentes kezdeti időszakban.

Jamie szerint, a kutyasétáltató vállalkozásnak sok előnye van, például, az indulási költségek nagyon alacsonyak; nagyon kevés tudást és képzést igényel; a vállalkozás lehetővé teszi az embernek, hogy a saját maga főnöke legyen.

Azonban, Jamie-nek is megvoltak a saját nehéz időszakai, amit nagyon őszintén megoszt az olvasóival: amikor a kezdetek kezdetén csak kevés fizetéssel ért haza egy egész napos kutyasétáltatásból és azon gondolkodott, hogy jó döntést hozott-e, vagy amikor az első kutyája egy rémálom volt úgy a sétáltatás előtt, mint közben. Elmondása szerint, mégsem bánta meg, hogy belekezdett és mára szépen megél belőle.

Hogyan kezdjük el a saját kutyasétáltató vállalkozásunkat?

Jamie szerint először is, végezzünk egy kis kutatást arról, hogy a környékünkön milyen helyzetben van a kutyasétáltatás, vannak-e már itt működő vállalkozások, ha igen, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, és mennyit kérnek érte. Ennek alapján mi is meghatározhatjuk a saját szolgáltatásainkat és az árainkat. Fontos, hogy ne haladjuk meg és ne is menjünk túlzottan a környék árai alá.

Hogyan határozzuk meg az árakat?

Ahogy már fentebb írtuk, a kutyasétáltatásért akár 15-20 fontot is el lehet kérni óránként, de nyilván sokan vannak, akik ennél alacsonyabb árakon dolgoznak. A kutyasétáltatásnak két fajtája van, a csoportos és az ún. solo. A csoportosban van a legtöbb pénz.

A legtöbb gazdi ebédidőben kéri a kutyája sétáltatását, mert ez az az idő, amikor ők is barátokkal kapcsolódnak ki ebéd közben. Ezért, a legzsúfoltabb időszak a kutyasétáltatók számára az ebédidő. Ekkor érdemes a legtöbb csoportos sétát betervezni, mert ebben az időszakban van a legtöbb pénz.

A solo sétáltatást általában idősek és mozgássérültek kérik, akik nem bánják, mikor viszik ki a háziállatukat a levegőre. Ennek köszönhetően, akár reggel vagy este is beszúrhatjuk őket a napirendünkbe, amikor letudtuk a csoportos sétákat.

A sétákon kívül számos más szolgáltatás is van, amelyet igényelnek a városban élő gazdik a kedvenceik számára. Az egyik legnépszerűbb a kisállatra való vigyázás, vagyis, a pet sitting, amelyet akkor kérnek a gazdik, ha leutaznak egy időre és nem viszik magukkal az állataikat. Szintén nagyon népszerű az ún. pet visit is, amikor azt kérik, hogy látogassuk meg az állatokat az otthonaikban, és gondoskodjunk róluk meghatározott időpontban a nap során. Elterjedt az ún. dog boarding is, ami annyit tesz, hogy éjszaka hazavisszük a megrendelő házi kedvencét, amiért átlagosan 10 fontot is elkérhetünk.

A kutya sétáltatás jó mókának tűnhet, azonban, felelősséggel is jár. A ránk bízott állatok akár egymásra is támadhatnak, kiszaladhatnak az úttestre és számos egyéb módon is megsérülhetnek. Ezért, vigyáznunk kell rájuk. Nem árt megismernünk a kutyák viselkedését és letennünk egy kutya elsősegélynyújtó tanfolyamot is vészhelyzet esetére.

Ha a gazdi házában vigyázunk a kedvencekre, szintén felelősségünk van. Hiszen, vigyáznunk kell arra is, hogy ne engedjünk be idegeneket a lakásba stb.

Jamie szerint, nem árt, ha van saját autónk, amivel szállíthatjuk az állatokat a háztól a parkig és vissza, ill. ne vállaljunk be olyan megbízásokat, amelyek messze vannak a saját lakásunktól, mert akkor előfordulhat, hogy többet fogunk költeni a benzinre, mint amennyit keresünk. Ezen kívül, nem árt, ha van nálunk pót póráz, víz és játékok is az állatok számára

Ha érdekel ez a fajta pénzkereseti lehetőség, Jamie weboldalán még számos jó tanácsot és tippet találhattok, ill. itt böngészhettek a kutyasétáltatót keresők hirdetései között. Itt pedig ti is hirdethetitek magatokat.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után