Akár £1,000-ra is megbüntethetnek, ha a nyári melegben ebben a ruhadarabban vezetünk autót Nagy-Britanniában 1

A járművezetőket arra figyelmeztették, hogy egy bizonyos nyári ruhadarabban való vezetés akár 1000 font bírságot és három büntetőpontot vonhat maga után. Épp ezért érdemes lehet erre odafigyelni!

Akár £1,000-ra is megbüntethetnek, ha a nyári melegben ebben a ruhadarabban vezetünk autót Nagy-Britanniában 3

Az Egyesült Királyság egy jelentős részén már 30C körüli hőmérsékleteket is mértek a napokban, ahogy a hét első felében egy hőhullám érte el a szigetországot. Emiatt nagyon sokan döntöttek úgy, hogy fölveszik a fürdőruhájukat, rövidnadrágot, napszemüveget, és útnak indulnak a legközelebbi strand irányába.

A sofőröket azonban arra figyelmeztették, hogy ne sértsenek meg semmilyen KRESZ szabályt a nyári öltözetükkel. Ha papucsban vezetünk, azért ugyanis akár 1000 GBP pénzbüntetést kaphatunk, és három büntetőpontot a jogsinkra.

Bár a papucs nem szerepel kifejezetten a törvényben, a vezetésbiztonsággal kapcsolatos jogszabályok miatt bajba kerülhetünk, ha nem megfelelő lábbelivel ülünk a volán mögé, főleg ha utána balesetet szenvedünk.

A DSA irányelvei szerint a cipő talpa nem lehet 10 mm-nél vastagabb, de a talp nem lehet túl vékony vagy puha sem. Ezenkívül „elég tapadást kell biztosítania ahhoz, hogy a lábunk ne csússzon le a pedálokról”, „nem lehet túl nehéz”, „nem korlátozhatja a boka mozgását”, és „elég keskenynek kell lennie ahhoz, hogy ne nyomjunk le véletlenül két pedált egyszerre”. Ennek eredményeként a papucsok illegálisnak minősülnének, mivel nem felelnek meg ezeknek a kritériumoknak.

A KRESZ 97. szabálya kimondja ugyanis, hogy: „A lábbeli nem akadályozhatja, vagy korlátozhatja a sofőrt a járműnek a megfelelő módon való irányításában.”

Julie Daniels, a Compare the Market gépjármű-biztosítási szakértője a következőket mondta: „Ha naprakészek vagyunk a KRESZ legújabb szabálymódosításaival, az a legegyszerűbb módja annak, hogy elkerüljük a pénzbírságokat és büntetéseket vezetés közben.”

„Még ha csak néhány büntetőpontunk is van a jogosítványon, az problémákat okozhat, mivel ezek legalább négy évig rajta maradnak, és megnehezítik a jó autóbiztosítási ajánlatok megkötését. Adataink azt mutatják, hogy ha a jogosítványunkon 3-5 büntetőpont van az átlagosan akár 4%-kal is növelheti a biztosítás díját, míg 6-8 büntetőpont akár 50-60%-kal is növelheti a díjköltségeket.”

Érdemes tehát erre az apróságra odafigyelni, mert az ördög soha nem alszik…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után