Akár 1000 font bírságot is kaphat az Angliában, akinek a kutyája nem hagyja abba az ugatást 1

Ha valaki kutyájának a szüntelen ugatása túlságosan idegesíti szomszédait, akár 1000 GBP-ig terjedő pénzbírságot is kaphat miatta a szigetországban.

Akár 1000 font bírságot is kaphat az Angliában, akinek a kutyája nem hagyja abba az ugatást 3

Nincs abban semmi baj, ha a kutyák ugatnak, és ezt számos különböző okból meg is teszik, például azért, mert közlik a gazdival, hogy játszani akarnak, vagy épp figyelmeztetnek bennünket a veszélyre. De ha a zaj hosszú időn át olyan mértékű, hogy problémát okoz a szomszédoknak, akkor bajba kerülhet a kutyatulajdonos.

Figyelmeztették a tulajdonosokat, miután egy nőtől Derbyben a múlt héten elvették a kutyáját, miután több hónapig folyamatosan vonyított meg ugatott az egész éjszaka. A zaj kihatott a szomszédok mentális egészségére és jólétére, és a hatóságok kénytelenek voltak intézkedni – derült ki a Derby Homes jelentéséből.

A város önkormányzati ingatlanait kezelő szervezet kezdetben csak egy figyelmeztetést küldött ki a tulajdonosnak. De mivel a probléma további négy hónapig folytatódott, végül a szomszédok perre vitték a dolgot. A bíróság előtt a hölgy elismerte, hogy nem tudta kezelni a kutyáját, ezért az RSPCA gondozásába került. Az év elején emellett egy „jelentős” bírságot is kapott.

Elítélése után a kutyatartó kereskedő Kennel Store azt mondta, hogy bár az ugatás természetes dolog a kutyáknál, a tulajdonosoknak óvakodniuk kell attól, hogy az állandó kontrollálhatatlan szokássá váljon.

A kormány útmutatása szerint a helyi önkormányzatok kötelesek kivizsgálni a zajjal kapcsolatos panaszokat. Azokban az esetekben, amikor a bejelentés egy kutyáról szól, a tulajdonosok egy hetet kapnak, hogy megpróbálják megoldani a problémát – írja a WalesOnline.

Ha ez a rendelkezésre álló idő alatt nem sikerül, a tulajdonos akár 110 GBP összegű fix büntetést is kaphat. Amely befizetésének elmulasztása esetén büntetőeljárás indulhat, legfeljebb 1000 GBP végösszegű pénzbírsággal.

Tehát ne jutalmazzuk meg a kutyát finomságokkal, és ne mondjuk neki, hogy „jó kutya”, ha zajos és ugat, mert ez megerősíti abban, hogy gyakrabban folytassa ezt a viselkedést. Csak akkor jutalmazzuk meg őket, ha csendben vannak. Próbáljuk meg emellett kideríteni, mi okozza az ugatást, és szüntessük meg ezt az ingerlő körülményt amilyen hamar csak lehet.   Forrás