Akár 1000 font bírságot is kaphat az Angliában, akinek a kutyája nem hagyja abba az ugatást 1

Ha valaki kutyájának a szüntelen ugatása túlságosan idegesíti szomszédait, akár 1000 GBP-ig terjedő pénzbírságot is kaphat miatta a szigetországban.

Akár 1000 font bírságot is kaphat az Angliában, akinek a kutyája nem hagyja abba az ugatást 3

Nincs abban semmi baj, ha a kutyák ugatnak, és ezt számos különböző okból meg is teszik, például azért, mert közlik a gazdival, hogy játszani akarnak, vagy épp figyelmeztetnek bennünket a veszélyre. De ha a zaj hosszú időn át olyan mértékű, hogy problémát okoz a szomszédoknak, akkor bajba kerülhet a kutyatulajdonos.

Figyelmeztették a tulajdonosokat, miután egy nőtől Derbyben a múlt héten elvették a kutyáját, miután több hónapig folyamatosan vonyított meg ugatott az egész éjszaka. A zaj kihatott a szomszédok mentális egészségére és jólétére, és a hatóságok kénytelenek voltak intézkedni – derült ki a Derby Homes jelentéséből.

A város önkormányzati ingatlanait kezelő szervezet kezdetben csak egy figyelmeztetést küldött ki a tulajdonosnak. De mivel a probléma további négy hónapig folytatódott, végül a szomszédok perre vitték a dolgot. A bíróság előtt a hölgy elismerte, hogy nem tudta kezelni a kutyáját, ezért az RSPCA gondozásába került. Az év elején emellett egy „jelentős” bírságot is kapott.

Elítélése után a kutyatartó kereskedő Kennel Store azt mondta, hogy bár az ugatás természetes dolog a kutyáknál, a tulajdonosoknak óvakodniuk kell attól, hogy az állandó kontrollálhatatlan szokássá váljon.

A kormány útmutatása szerint a helyi önkormányzatok kötelesek kivizsgálni a zajjal kapcsolatos panaszokat. Azokban az esetekben, amikor a bejelentés egy kutyáról szól, a tulajdonosok egy hetet kapnak, hogy megpróbálják megoldani a problémát – írja a WalesOnline.

Ha ez a rendelkezésre álló idő alatt nem sikerül, a tulajdonos akár 110 GBP összegű fix büntetést is kaphat. Amely befizetésének elmulasztása esetén büntetőeljárás indulhat, legfeljebb 1000 GBP végösszegű pénzbírsággal.

Tehát ne jutalmazzuk meg a kutyát finomságokkal, és ne mondjuk neki, hogy „jó kutya”, ha zajos és ugat, mert ez megerősíti abban, hogy gyakrabban folytassa ezt a viselkedést. Csak akkor jutalmazzuk meg őket, ha csendben vannak. Próbáljuk meg emellett kideríteni, mi okozza az ugatást, és szüntessük meg ezt az ingerlő körülményt amilyen hamar csak lehet.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után