Agyonlőtték a kutyát, majd magukat is: öngyilkos lett egy házaspár Angliában aznap, amikor kilakoltatták volna őket 1

Egy házaspár amely „rettentő súlyos” pénzproblémákkal küszködött a bérelt ingatlanja telkén vetett véget életének Dél-Oxfordshire területén, de előtte még a kutyájukkal is végeztek mondván, hogy számukra már nincs tovább.

Agyonlőtték a kutyát, majd magukat is: öngyilkos lett egy házaspár Angliában aznap, amikor kilakoltatták volna őket 3

John és Angela Richardson egy ambiciózus űrturisztikai cég, a „The Space Flight Academy Ltd” létrehozásán dolgozott. A projekt keretein belül repülőorvosi kutatásokat és űrrepülés-szimulációkat szerettek volna végrehajtani. Az Űrrepülési Akadémia névre hallgató vállalkozás Angela álma volt, és minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy ez valóra váljon.

Ám az idős házaspár hamarosan „visszafizethetetlen adósságba” verte magát, miközben elindította a vállalkozást – derült ki a haláluk kapcsán indított nyomozásból. A pénzproblémák és egy kudarcba fulladt befektetés miatt Angela (64) arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy elérkezett „az út végéhez”. A pár először megölte a kutyáját, majd agyonlőtték magukat havi 4500 fontért bérelt ingatlanjuk telkének területén. Az ingatlan mögötti 100 hektáros erdőben találtak rá a holttestekre.

Míg Angela volt az „agy” a cégben, a családja azt mondta, hogy férje és üzlettársa, a 74 éves John lelkileg és anyagilag is támogatta őt. Az üzlet 2011-es elindítása óta hiába próbáltak bevonni befektetőket a Space Flight Academy Ltd működéséhez szükséges 35 millió font összegyűjtésére.

A házaspárt több különböző cég is megkereste, köztük a bahreini király és az RAF, de nem sikerült beindítaniuk a céget. 2022 júniusában Angela utolsó elkeseredésében tárgyalásokat folytatott egy osztrák céggel, amely 70 000 GBP befektetését ígérte. A halála előtti utolsó napokban azonban a befektetők kihátráltak.

A halottkémnek elmondták, hogy Angela „zavarodott, kétségbeesett és ideges volt”, és a testvérének küldött e-mailben azt írta, hogy „nincs terve, nincs jövője és nincs energiája a folytatásra”. utunk végére értünk.”

Richard Earl nyomozó, a helyi rendőrség bűnügyi osztályának munkatársa azt mondta: „A 70 000 GBP-s kölcsönért mindent egy lapra tettek fel, és amikor ez kiesett, az pusztító erejű volt számukra.”

Majd hozzátette, hogy Angela és John még a 70 000 GBP megszerzésével is „messzire” jártak volna az üzlet felépítésétől. Az is kiderült, hogy a házaspár annyira elkötelezte magát a terv mellett, hogy némi extra készpénzért eladták saját otthonukat is, és felhasználták nyugdíjuk egy részét.

John egyszer állítólag olyat is mondott a családjának, hogy inkább „öngyilkos lesz, minthogy szociális otthonban éljen”.

2022 májusában Richardsonék felkerestek egy ingatlanügynököt, hogy a dél-oxfordshire-i Goring Heathben kivegyenek egy házat (ahol később megtalálták őket), és felajánlották, hogy előre fizetnek egy évi bérleti díjat, körülbelül 50 000 GBP-t.

A pénzt azonban soha nem fizették ki, és később kilakoltatási felszólítást kaptak, amely június 8-án délelőtt 10 óráig adott nekik haladékot, hogy fizessenek vagy hagyják el az ingatlant. Amikor a főbérlő aznap reggel megérkezett a házba a végrehajtóval, egy cetlit találtak a bejáratnál, amelyen ez állt: “Az erdőben vagyunk, sajnálom, hogy ez lett a vége, hívja a rendőrséget.”

A kézzel írt búcsúüzeneteiket mindketten alá is írták. A házaspárt és kutyájukat az erdőben találták meg.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után