Három héttel a húsvéti, nagy ékszerrablás után a Scotland Yard nyilvánosságra hozta a helyszínen készített fotókat, amelyek magukért beszélnek.

husveti rablas

A Hatton Garden értékmegőrzőből összesen 60 millió font értékben loptak el ékszereket és egyéb értékes tárgyakat a húsvéti hosszúhétvége alatt.

A betörők többek közt egy 25 centiméter magas és majd fél méter széles lyukat fúrtak a széf tömör betonszerkezetébe.

HATTON2204j

Mikor a rendőrség a helyszínre érkezett, összesen 72 értékmegőrző rekeszt találtak felfeszítve, a terem közepére, kupacba halmozva és persze kiürítve.

Az épületbe történő erőszakos behatolásnak nem volt nyoma, a rendőrség azt feltételezi, hogy a bandát a Greville Street felőli, oldalsó bejáraton engedhették be.

HATTON2204B

A betörők kiiktatták a liftet, majd a liftaknát használva lemásztak az alagsorba.

HATTON2204C

Az értékmegőrző széfhez vezető úton többek közt egy acélrácsos ajtó rácsait is szét kellett feszíteniük.

HATTON2204F

HATTON2204G

Végül a több, mint fél méter vastag betonfalba kellett egy akkora lyukat fúrniuk, amin egy ember átfér. Ehhez egy gyémánthegyű Hilti márkájú fúrót használtak, ami azért feltehetőleg nem olyan rossz reklám a gyártónak sem.

HATTON2204A

HiltiDD350

A helyszínelők az átfogó vizsgálat során csaknem 400 különböző nyomra bukkantak, köztük ujjlenyomatokra, tárgyakra, amiken DNS vizsgálatot lehet végezni és egyéb értékes bizonyítékokra.

HATTON2204E

A CCTV kamerái számos felvételt rögzítettek, a feltehetően összesen hat tagú bandáról, akik a jelentés szerint két napon keresztül vágtak, másztak és fúrtak, mire bejutottak a megőrzőbe.

A becslések szerint nagyjából 60 millió font értékben lovasítottak meg drágaköveket és készpénzt a helyszínről, mielőtt egy Ford Transit típusú gépjárműbe bepakolva leléptek a helyszínről. Letartóztatás egyelőre nem történt az ügyben, a rablók egyelőre nem kerültek kézre, de a rendőrség nagy erőkkel keresi őket.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/crime/hatton-garden-heist-first-pictures-from-inside-the-vault-hit-in-60m-gem-raid-10194667.html