A Ryanair vezére már a katonaság segítségét kérte a brit reptereken lévő káosz megoldásához 1

A Ryanair főnöke a hadsereg bevonását kérte, hogy enyhítsék a fennakadásokat azokon a brit repülőtereken, amelyek az utóbbi időszakban rendkívül nehezen tudtak megbirkózni a megnövekedett forgalommal, mivel nincs elegendő dolgozó.

A Ryanair vezére már a katonaság segítségét kérte a brit reptereken lévő káosz megoldásához 3

Iparági szakértők a létszámhiányt okolják a járatok sokaságának késéseiért és törléseiért, ami miatt utasok ezrei ragadtak órákig hosszan kígyózó sorokban a repülőtereken, sokszor a gépeiket is lekésve, vagy még rosszabb esetben, csak mindezek után derült ki, hogy a járat el sem indul. Eközben a légi közlekedési ágazat vezetői szerint Grant Shapps, a brit közlekedési miniszter további káoszt kockáztat azáltal, hogy elutasítja a légi közlekedési dolgozók számára sürgősségi vízum kiadására vonatkozó felhívásokat.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója elmondta, hogy a hadsereg be tudna segíteni a több mint 30 000 fős hiánynak a legalább részleges, ideiglenes „betömésében”, mivel a járvány óta rengeteg embert elbocsátottak a brit légitársaságok, és az új munkaerő felvétele nem halad közel sem olyan sebességgel, mint kellene.

„A hadsereg bevonása, amit sok más európai repülőtéren is megtesznek, egy csapásra enyhítené a repülőtéri biztonsági ellenőrzések személyzetére nehezedő nyomást, és az emberek is sokkal jobb élményben részesülnének – nem csak ezen a hétvégén, hanem minden hétvégére a következő három, négy hónapos nyári időszakban.” – nyilatkozta O’Leary.

Emellet visszavágott Mr. Shappsnak azért is, amiért azt állította, hogy a légitársaságok és az utazási cégek „a kapacitásukon felül is tudatosan eladnak jegyeket olyan járatokra amelyeknél megvan az esélye, hogy el sem indulnak”.

A közlekedési miniszter, miután szerdán találkozott a légi közlekedési vezetőkkel, kijelentette, hogy „minden erőfeszítésnek arra kell irányulnia, hogy ez ne ismétlődhessen meg a nyáron”. O’Leary erre azt mondta, hogy egyetlen légitársaság sem adna el „szándékosan olyan járatra jegyeket, amelyet nem tud személyzettel ellátni vagy üzemeltetni”.

„A hadsereg személyzete, akik jól tudnak biztonságot nyújtani, enyhíthetnék ezt a nyomást. És ez egy olyan igazán hasznos dolog lenne, amit ez a kormány megtehetne ahelyett, hogy a repülőtereket vagy a légitársaságokat hibáztatná, ami nem old meg az égvilágon semmit.”

A Manchester Repülőtér vezetője – ami az egyik legsúlyosabban érintett az elmúlt hetekben – arra figyelmeztetett, hogy „időbe telik” a személyzet újbóli felvétele, a légitársaságok pedig szintén küzdenek az új munkavállalók felvételével és a biztonsági ellenőrzések lefolytatásával. Egyes iparági vezetők arra utaltak, hogy a Brexit negatív hatással volt a toborzásra.

Egyes Források azt mondták a BBC-nek, hogy Shapps kizárta az ágazat hiányosságainak pótlását a kormány „hiány foglalkozások” listájának módosításával – ami megkönnyítené a külföldi munkavállalók számára az Egyesült Királyságban a vízum megszerzését. Egy másik forrás a The Timesnak azt mondta, hogy Shapps elutasította Sean Doyle, a British Airways vezetőjének azon javaslatát is, hogy magas munkanélküliséggel küzdő országokból vegyenek fel személyzetet, mivel a Belügyminisztérium nem fogadná el ezt az ötletet.

Az iparági vezetők megkérdőjelezik, hogy egyes munkavállalók – például szakácsok és balett-táncosok – miért jogosultak a speciális vízumra, míg a légi közlekedési alkalmazottak nem.

Csütörtökön folytatódott a vádaskodás, hogy ki a felelős a repülőtéri káoszért, a GMB szakszervezet vezetője azzal vádolta meg a közlekedési minisztert, hogy aljas egy dolog lehordani az iparágat, amikor „ezek a problémák már régóta fennállnak”.

A Közlekedési Minisztérium és a légi közlekedési ágazat egy külön csoportot hozott létre, hogy megvitassák az utazási problémák enyhítésére vonatkozó ötleteket és lehetőségeket a nyári szünet előtt.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után