A Ryanair néhány új, szigorú szabály bevezetését szorgalmazza, ami valószínűleg sokaknak nem fognak tetszeni.

Legfőképpen a reptéren vásárolt és fogyasztott alkoholmennyiséget szeretnék kontrollálni valahogy, hogy csökketsék az alkohol-befolyásoltság miatti incidensek számát. A légitársaság szerint a repülőkön tanusított részeges viselkedések lassan teljesen kontrollálhatatlanok lesznek, és felszólították a repterek vezetőit, hogy cselekedjenek ezellen. A Ryanair szeretné, ha két italban limitálnák a repterek bárjaiban és éttermeiben vásárolható mennyiséget. Emellett reggel 10 előtt betiltaná az alkoholfogyasztást, és minden vásárláshoz be kellene mutatni a beszállókártyát.

A Ryanair arra hivatkozik, hogy a repülési hatóságok szerint 2012 és 2016 között 600%-kal megemelkedett a kontrollálhatatlan utasok miatti incidensek száma Angliában, és legtöbbször az alkoholnak volt köze a dologhoz. Szerintük ha viszont ha az új szabályokat bevezetnék, az megakadályozná, hogy az utasok leigyák magukat addig, amíg a beszállására várakoznak, és így nem okoznának gondot a levegőben sem.

„A Ryanair már így is több intézkedéssel igyekezett megelőzni a zavaró viselkedéseket az angliai gépein. Az utasok például nem fogyaszthatják a reptéren vámmentesen vásárolt alkoholos italokat a repülőkön, valamint a Glasgow-ból és Manchesterből Alicantéba és Ibizára tartó gépekre egyáltalán nem lehet felvinni alkoholt – akik mégis vettek ilyet a reptéren, azoknak át kell azt adni, vagy otthagyni” – nyilatkozta a légitársaság.

A marketing menedzserük hozzátette: „Nagyon nem fair, hogy a repterek profitálnak a végtelen alkohol-eladásokból, aztán meg a gépek személyzetére marad az, hogy kezeljék a részeg utasokat. Ez különösen akkor probléma, ha késik a felszállás, és a hosszú várakozás alatt nincs kontroll a reptéri alkoholfogyasztásra.”

„Ezt a gondot mindenképpen a reptereknek kell kezelnie, mi szeretnénk, ha jelentősen csökkentenék a terminálokban fogyasztható alkoholok mennyiségét, különönsen a kora reggeli órákban, vagy amikor késik a gép. Mint Európa egyik legnagyobb légitársaságának, a legfőbb prioritásunk az utasok biztonsága, és emiatt nagyon részletes előírások vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan kell kezelni a zavaró utasokat. Mivel azonban a gépeink rövidtávon repülnek, és amiatt kevés alkoholt adunk el a fedélzeten, a reptéri kontroll nélküli alkoholfogyasztást kellene mérsékelni.”   Forrás Hirdetőknek: [email protected]