A Ryanair egyik angliai járata több utast, köztük egy mozgássérült nőt is nemes egyszerűséggel ott hagyott az aszfalton és elindult nélkülük 1

Egy mozgássérült utast és vele együtt több másik személyt is az aszfalton hagytak a Newcastle-i repülőtéren, miután a Ryanair egyik járata nélkülük indult útnak.

A Ryanair egyik angliai járata több utast, köztük egy mozgássérült nőt is nemes egyszerűséggel ott hagyott az aszfalton és elindult nélkülük 3

A 76 éves Margaret Harrop és férje, John szeptember 28-án, szerdán a Ryanair FR4080-as járatával a spanyolországi Alicantéba akart elrepülni. Azt tervezték, hogy meglátogatják fiukat, Keith-t, akit azóta nem láttak, hogy 2020-ban odaköltözött. Ám amikor a pár felszállni készült, észrevették, hogy a poggyászukat kiveszik a repülőgépből – és az már a felszálláshoz készül.

John ezt mondta a LADbible-nek: „Van egy ilyen felvonó, amely felemeli az embert, és berakja a gépbe, ha mozgássérült, és láttuk, hogy az emberek közben szállnak fel a gép másik ajtaján. Nem láttuk pontosan mi történt, de aztán egyszer csak azt láttuk, hogy egy-két táskát leszednek a gépről, és Margaret azt mondta nekem: „Ez a mi táskánk”. Erre én azt mondtam: „az nem lehet”.

„Körülbelül 25 percig állhattunk ott, aztán hirtelen a gép elkezdett mozogni, és Margaret azt mondta, „ez a gép mozog”, én pedig azt mondtam, hogy természetesen az lehetetlen, hisz még nem vagyunk rajta! De tényleg mozgott… A felvonó szerkezetért felelős fickó valamit motyogott, aztán azt mondta, hogy baj van, de nem akar többet elmondani.”

Miután a pár értesítette a személyzetet, visszavitték őket a terminálba öt másik utassal együtt, akik szintén lemaradtak a járatról. A csoportnak egy másnap reggel 6 órakor induló új járatot ajánlottak fel, aznap este pedig egy taxit, vagy egy ingyenes éjszakát a repülőtéri szállodában.

Margaret elmondta, hogy „csalódottnak” érezte magát az esemény lebonyolításának módját illetően, különösen azért, mert fia már várta, hogy repülőjárata megérkezzen Spanyolországba. Azt mondta: „Egy rémálom volt, nem igazán tudjuk, kinek a hibája, mert sosem árulták el. Még mindig nem ismerjük a teljes történetet.”

„Annyira bosszantó volt, és nem csak azért voltunk csalódottak, mert nem értünk oda szerdán, hanem mert senki sem tájékoztatott minket semmiről. Minden gyógyszerem a csomagomban volt, és nem tudtam azt se, hogy a gépen maradt-e vagy sem – most már megkaptam, de senki nem mondott semmit.”

A pár fia, Keith hozzátette: „Igazán bosszantott, ahogyan bántak velük. Anyám mozgássérült a lábai miatt, magas a vérnyomása és néhány további egészségügyi problémája is van, a stressz az utolsó dolog, amire szüksége van.”

A Ryanair szóvivője a The Independentnek azt mondta: „A Newcastle-i repülőtéren egy harmadik fél nyújt speciális segítséget és nem a Ryanair. Csalódottak vagyunk amiatt, hogy a Newcastle repülőtér külsős szolgáltatója a járat indulása előtt nem tett eleget ezen utasokkal szembeni felelősségének, ami miatt ők lekésték a járatukat.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után