Hatalmas lehúzás folyik a benzinkutaknál Nagy-Britanniában: tank benzinenként 5-7 fonttal többet kérnek el mindenhol, pedig már adhatnák jóval olcsóbban 1

Egy új elemzés szerint a nagyobb kereskedők megtagadják az autósoktól az üzemanyag literenkénti árának további 10 pennys csökkentését, hogy még tovább növeljék a profitjaikat.

Hatalmas lehúzás folyik a benzinkutaknál Nagy-Britanniában: tank benzinenként 5-7 fonttal többet kérnek el mindenhol, pedig már adhatnák jóval olcsóbban 3

Szeptemberben a benzin literenkénti átlagára közel 7 pennyel 162,9 pennyre esett – ami a hatodik legnagyobb havi csökkenés 2000 óta – az olajárak csökkenésével. Az olajár esésének azonban azt kellett volna jelentenie, hogy a benzinkutaknál az ár körülbelül 152 penny/liter környékére esik vissza az RAC szerint.

Az autóipari szolgáltató cég egyik szóvivője, Simon Williams a következőket mondta: „A járművezetőknek sokkal nagyobb esést kellett volna látniuk, mivel a kiszállított benzin nagykereskedelmi ára 120 penny körül mozgott az egész hónapban. Ez azt jelenti, hogy az ország benzinkútjainál 152 penny körüli árakat kellett volna látni mindenfelé, tekintve, hogy az ólommentesen az árrés 7 penny literenként. Ezzel éles ellentétben a RAC Fuel Watch adatai 17 penny körüli árrést mutattak literenként ami óriási különbség, 10 pennyel több a szokásosnál.”

Williams úr azt tanácsolta az autósoknak, hogy nézzenek kicsit alaposabban körbe és keressék meg a legjobb ajánlatokat, ahelyett, hogy azt feltételeznék, hogy a szupermarketekben a legolcsóbbak az árak. A szupermarketek literenként körülbelül 3,5 pennyvel kérnek kevesebbet, mint az Egyesült Királyság átlaga – de jelenleg csak körülbelül 1,5 pennyel olcsóbb árakat kínálnak.

Williams elmondta, hogy a Morrisons szupermarket kedvezményes árú üzemanyagot kínál azoknak a vásárlóknak, akik egy bizonyos összeget elköltenek az üzletben. Ez egyfajta promóció, amely „csak akkor szokott előfordulni, ha a szupermarketeknek extra hasznuk van az alacsonyabb nagykereskedelmi árak miatt” – mondta.

A múlt hónapban a gázolaj literjének átlagára 3,5 pennyel 180,2 pennyre csökkent. Júniusban Kwasi Kwarteng „sürgős” vizsgálatot rendelt el a benzinkutak üzemeltetőivel kapcsolatban, miután a hírek szerint egyesek 5 milliárd fontnyi üzemanyagadó-csökkentést tettek zsebre.

A Verseny- és Piacfelügyelethez (CMA) írt levelében Kwarteng azt írta, hogy az emberek „jogosan frusztráltak” a magas árak miatt, főleg, hogy sokan a literenkénti 5 penny csökkentést nem tolták tovább az ügyfelek irányába…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után