A rendőrök nekiálltak Netflixezni, meg edzeni egy nő otthonában Angliában 1

Egy nő CCTV-n keresztül azon kapta a házában lévő rendőröket, amint magukat kényelembe helyezve a Netflixet nézték otthonában, miközben az ő hollétének kiderítésére indult kutatás. Érthető módon egyszerre volt teljesen ledöbbenve és felháborodva a látottaktól.

A rendőrök nekiálltak Netflixezni, meg edzeni egy nő otthonában Angliában 3

Abbygail Lawton wigani otthonában két rendőrt vett fel a kamera, amint tévét néznek a kanapén és még a súlyzókat is használták kicsit, hogy az edzés se maradjon el. A rendőrök egy bejelentésre reagálva hatoltak be a lakásba, mely szerint a 21 éves fiatal egy mentális egészségügyi krízis közepette eltűnt.

A Greater Manchester Police (GMP) azt mondta, hogy a rendőrök nem szegték meg az előírásokat, miután a fiatal lány hivatalos feljelentést tett a felvételek láttán. A rendőrség Szakmai Szabványügyi Osztálya (PSD) azonban azt mondta, hogy a két járőrnek „oda kell figyelnie, és tanulnia kell ebből az esetből”.

Lawton, aki azt mondta, hogy kérni fogja a határozat felülvizsgálatát, azt mondta, hogy tetteik “lelki traumát és a rendőrséggel szembeni bizalmatlanságot” okoztak neki. A rendőrséget január 3-án hívták ki a lány otthonába, miután aggályok merültek fel Layton egészségi állapotával és hollétével kapcsolatban. A GMP elmondása szerint a rendőröknek az ingatlanban kellett maradniuk arra az esetre, ha a nő visszatérne, amíg szélesebb körű kutatást hajtanak végre.

A rendőrök nekiálltak Netflixezni, meg edzeni egy nő otthonában Angliában 4

Ms. Layton azonban azt mondta, hogy a korábbi hasonló esetek során a rendőrök ellenőrizték otthonát, majd az autóban várakoztak. Azt mondta, hogy egy CCTV app figyelmeztette az otthonában történt mozgásra, és látta, hogy a két férfi tévét néz, és a súlyokat is használja. A járőrök este 10 óra magasságában érkeztek, és másnap 01:30-kor hagyták el a lakást.

Ms. Layton elmondta, hogy a rendőrök 04:00 körül találták meg, és letartóztatták a rendőrség idejének vesztegetése miatt, és tizenkét órán keresztül őrizetben tartották, de azt mondta, hogy nem történt további intézkedés.

A rendőrök nekiálltak Netflixezni, meg edzeni egy nő otthonában Angliában 5

„Azt hiszed, hogy azért vannak, hogy segítsenek erre ezt csinálják, ennek semmi értelme” – mondta. “Azt várná az ember a rendőrségtől, hogy keményen dolgozzanak és megvédjék az embereket, ez pedig nem az, közel sem.”

A GMP szakmai szabványügyi testületének szóvivője szerint “meglehet”, hogy a CCTV felvételek “magyarázat nélküli közzététele egy ilyen szituációban alááshatja a közbizalmat”.

A rendőrség azonban hozzátette, hogy Ms. Lawton otthonába azért vezényeltek járőröket, hogy átvizsgálják az ingatlant és annak környéket “az ilyen jellegű hívásokra adott szokásos válaszreakciónak megfelelően”.

“Elsősorban azért maradtak a helyszínen, hogy meggyőződjenek a hölgy állapotáról és biztonságáról, ha visszatérne a lakásba” – mondta a GMP szóvivője.

“A járőrökkel azóta beszéltek, és elfogadták, hogy bár bekapcsolva volt hagyva a televízió, és kint hagyták a súlyzókat is, nem kellett volna leülni tévézni sem pedig a súlyzókat használni, amíg az ingatlanban tartózkodtak.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után