A mentősök halottnak nyilvánították az „incidens” után, majd órákkal később az észak-angliai kórházban mindenki megdöbbenésére kiderült, hogy életben van 1

Egy angliai mentőszolgálat vezetősége bocsánatot kért annak a betegnek a családjától, akit a mentősök „halottnak” nyilvánítottak, majd a kórházban valamivel később kiderült, hogy mégis életben van.

A mentősök halottnak nyilvánították az „incidens” után, majd órákkal később az észak-angliai kórházban mindenki megdöbbenésére kiderült, hogy életben van 3

A Northern Echo beszámolója szerint az egyént egy mentőautóval a Darlington Memorial Hospitalba szállították egy pénteki incidenst követően. A mentőszolgálat munkatársai a szóban forgó személyt már az átszállítás előtt halottnak nyilvánították, de néhány órával később kiderült, hogy mégis életben van.

Az északkeleti mentőszolgálat (NEAS) közölte, hogy a beteg családjától bocsánatot kértek (ugyanis őket addigra már értesítették az illető haláláról) és ezt követően „teljes felülvizsgálat” veszi kezdetét a történtek kapcsán.

Andrew Hodge, a helyi mentőszolgálat igazgatója ezt mondta az incidens kacsán: „Amint tudomást szereztünk erről az esetről, vizsgálatot indítottunk, és felvettük a kapcsolatot a beteg családjával. Rettentően sajnáljuk, a nekik okozott fájdalmat és stresszt. Az incidens teljes körű felülvizsgálata már folyamatban van, de a vizsgálatnak ebben a szakaszában egyelőre nem tudunk további megjegyzéseket fűzni a történtekhez.”

Az egyén személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és a jelenlegi állapotáról sem adtak ki ennél több információt. Sőt, a mentőszolgálat az incidensről sem volt hajlandó többet elárulni, amíg a vizsgálat folyamatban van.

Alig öt hónappal ezelőtt a NEAS-t kritizálták egy jelentésben, amely azt vizsgálta, hogy a mentőszolgálat dolgozói hogyan titkolták el az orvosi műhibákat, és hogyan rejtették el a bizonyítékokat a halottkémek elől.

A jelentésben többek közt ez olvasható: “Mind ez a vizsgálat, mind a korábbi jelentések számos hiányosságot találtak abban, ahogyan a mentőszolgálatnak reagálnia kellett volna az incidensekre, és a mulasztások elfogadásával és nyomon követésével kapcsolatos aggodalmakra adott válaszreakcióikat illetően is.”

Dame Marianne Griffiths volt kórházigazgató, a jelentés közzététele után azt mondta: „Nyilvánvaló, hogy az érintett családokat nem csak szeretteik elvesztése, hanem a mentőszolgálat válasza is az általuk jogosan feltett kérdésekre vonatkozólag, egyaránt letaglózták.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után