A National Grid aktiválta vészhelyzeti tervet Nagy-Britanniában a szélsőséges időjárási körülmények miatt, majd újabb közleményében módosított 1

A National Grid két vészhelyzet esetén beindítandó széntüzelésű erőmű készenlétbe helyezését rendelte el, mivel a hideg időjárás miatt aggodalmak merültek fel az energiaellátás tekintetében.

A National Grid aktiválta vészhelyzeti tervet Nagy-Britanniában a szélsőséges időjárási körülmények miatt, majd újabb közleményében módosított 3

Az elektromos hálózat üzemeltetője hétfőn délelőtt közölte, hogy felkérte a szóban forgó erőműveket, hogy készüljenek fel az üzembe helyezésre, hogy „a lakosságnak ne kelljen aggódnia a hétfői energiaellátást illetően”. Előfordulhat, hogy a két erőműre végül nem lesz szükség az áramellátás biztosításához, de „szükség esetén, az ESO [Energiarendszer-üzemeltető] rendelkezésére állnak”.

A National Grid ragaszkodott ahhoz, hogy „a lakosság minden tagja továbbra is a megszokott módon használhatja az eletromos készülékeit”. Ezen a télen ez az első alkalom, hogy az üzemeltetőnek fontolóra kellett vennie szénerőművek használatát. Ez azután történt, hogy a Vállalkozási, Energiaügyi és Ipari Stratégiai Minisztérium nyáron azt kérte, hogy halasszák el a draxi erőművek bezárását tél utánra az ország energiaellátásának biztosítása érdekében.

Az előrejelzések szerint a hideg időjárás az idei szezon eddigi legmagasabb szintjére emeli az Egyesült Királyság villamosenergia-igényét. Az időjárási viszonyok ezzel párhuzamosan a szélenergia-termelést is megnehezítették, vasárnap délután Nagy-Britanniában a villamosenergia szükséglet csak mintegy 3 százalékát termelték a szélerőművek.

Rekord magasra nőtt az áram ára a hideg miatt. Az áram költsége a vasárnap délután 17 és 18 óra közötti csúcsidőben rekordnak számító 2586 font volt megawattóránként.

A legfrissebb értesülések szerint a nagy-britanniai villamosenergia-hálózatának üzemeltetője kicsivel később leállíttatta a két széntüzelésű erőművet, amelyeket készenléti állapotba helyeztek, mondván, hogy úgy tűnik egyelőre mégsem lesz rájuk szükség.

A vasárnap esti havazás miatt a repülőterek lezárták kifutópályáikat, és számos autós elakadt útközben. A National Highways arra kérte a délkeleti régióban közlekedőket a már vasárnap este leesett nagy hó miatt, hogy ne utazzanak, csak ha ez elengedhetetlen.

A szervezet szerint a hó súlyosan érintette az M2-t, az M20-ast a 8-as és a 9-es csomópont környékén, valamint az A21-et és az A249-et. A gatwicki és a stanstedi repülőtéren is le kellett zárni kifutópályákat a hó eltakarítása miatt. A Stansted repülőtéren minden járatot felfüggesztettek egy időre, de a Heathrow és Gatwick reptér is törölte a járatok egy részét.

Angliában a meteorológiai intézet eközben újabb időjárási figyelmeztetést adott ki a jég miatt, amely East Midlands, Kelet-Anglia, London és Délkelet-Anglia területére terjed ki.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után