A Morrisonsban már 150 fontért is árulnak pulykát, úgy felvitték az árát karácsonyra 1

Az idei karácsonyi pulyka a Morrisonsban már többe is kerülhet, mint egy London New York repülőút januárban. 147 fontért érthető is, hogy a biztonsági címkével ellátott, 7 kg-os The Best Organic Bronze Turkey-ről felrakott kép miért terjedt egyik napról a másikra a közösségi médiában.

A Morrisonsban már 150 fontért is árulnak pulykát, úgy felvitték az árát karácsonyra 3

A Reddit-en az emberek kommentáradatot indítottak el, miután egy döbbent vásárló megosztott egy fotót a drága karácsonyi fogásról, amely durván 8-12 fő számára elegendő ekkora méretben. „Ennyi pénzért azt várnám, hogy becsomagolja és befűszerezze magát, beállítsa a tűzhelyet a megfelelő hőfokra, önként bemásszon és kiabáljon, ha már majdnem kész” – olvasható az egyik kommentben.

„Igen, és a krumplit is megpucolhatná, és egy pohár bort is kitölthet miután felszolgálta magát.” – reagált egy másik személy.

A Fortnum & Mason, Anglia egyik legfényűzőbb áruháza is, mindössze néhány fonttal árulja drágábban a hasonló méretű és típusú pulykáját. „Azt hittem, a Morrisonsnak olcsónak kellene lennie. De csak 2,50 fonttal olcsóbb, mint a Fortnum & Mason” – írta egy férfi a Twitteren.

A Morrisonsban már 150 fontért is árulnak pulykát, úgy felvitték az árát karácsonyra 4

Mindeközben a megélhetési válság súlyosbodása közepette az emberek a lehető legtöbbet igyekeznek spórolni az ünnepek alatt, és ezért sokan lemondanak utazásokról, ajándékokról és az ehhez hasonló prémium vacsorákról.

Kilónként 20 fontért a Morrisons az egyik legdrágább a szupermarketek között, ha “organiuks” pulykára pályázunk. Az Ocado Kelly Bronze szabadtartású pulykájának kilónkénti ára 15,56 font, míg a Waitrose szabadtartású pulykája 14 font kilónként.

Mennyibe kerül a pulyka máshol

A Morrisonsban már 150 fontért is árulnak pulykát, úgy felvitték az árát karácsonyra 5

A Morrisons polcain van azért egy olcsóbb lehetőség is, ami mindössze 4,99 fontba kerül kilónként.

A szupermarket szóvivője a MailOnline-nak azt mondta: „Ez a pulyka a kínálatunkban elérhető legprémiumabb biotermék, és a kilónként 20 fontért megfelel a piaci árnak.”

A fagyasztott pulyka drágább lett az előző évhez képest a szigetországban, átlagosan 18,1%-kal. Ez nagyrészt a megnövekedett mezőgazdasági költségeknek és a madárinfluenza hatásának köszönhető. Szerencsére azért 147 fontnál jóval barátságosabb ajánlatok is elérhetők a legtöbb helyen.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után