A londoni metrón utazók sem lesznek többé elvágva a külvilág eseményeitől a földalatti utazásuk idejére, ugyanis a héten indul az új wifi szolgáltatás, ami a metróhálózat nagyját le is fogja fedni.

Passengers-using-mobile-t-002

Végre lesz netünk a föld alatt is, így interneten keresztül telefonhívásokat is tudunk majd bonyolítani a metrón való utazás ideje alatt. Az EE wifi szolgáltatása április 10-én (pénteken) nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt, mely minden valószínűség szerint már teljes erőből dörzsölgeti a tenyerét, hogy csak úgy füstöl.

A metrózók hívásokat tudnak majd kezdeményezni interneten keresztül a telefonjukon, mindenféle speciális alkalmazás használata nélkül.

A szolgáltatás az úgynevezett WiFi hívás, amit az EE nevű szolgáltató fog bemutatni pénteken. A szolgáltatás olyan előfizetők számára lesz elérhető, akik Lumia 640 vagy Samsung Galaxy S6, illetve S6 edge okostelefonnal rendelkeznek.

Wi-Fi-technical-testing-on-London-Underground-4-3-web

Az IPhone és más készülékeket használó előfizetők a következő hetektől tudják majd igénybe venni a szolgáltatást, így nyárra akár ötmillió előfizető is képes lesz hívni, és szöveges üzeneteket küldeni a legtöbb londoni metróállomásról.

Összesen 150 metrómegálló van ellátva wifivel, így a legtöbb helyen az új szolgáltatásnak köszönhetően automatikusan átvált majd a telefonunk wifire, ha elmegy a térerő a föld alá érve. Már csak az a nagy kérdés, hogy vajon mennyire jó az, hogy már a metrón is a képernyőt fogjuk bámulni, mikor a nap nagy részében amúgy sem csinálunk mást…

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/transport/wifi-on-the-tube-to-allow-commuters-to-make-underground-phonecalls-from-this-friday-10159596.html

Megosztás