A metrószerelvény és a peron közé esett egy 3 éves kislány a résen keresztül a Baker Street-i megállónál felszállás közben.

Snowy London

Pár nap telt el csupán azóta, hogy egy 28 éves nő szorult a metró alá, mikor a kabátját az ajtó odazárta, majd ahogy a szerelvény elindult, magával rántotta. Most egy alig három éves kislány esett be a metró alá felszállás közben.

A szemtanúk elmondása szerint a gyerek éppen a szerelvényre akart felszállni, amikor véletlenül rossz helyre lépve a metró és a platform közti résen át az állomáson várakozó metrókocsi alá esett.

A kislány a rá vigyázó dadával és egy másik hasonló korú kisgyerekkel volt, amikor délután 4 óra magasságában a baleset megtörtént. A jelen lévő utasok azonnal a gyerek segítségére siettek, és a résen benyúlva az ijedt gyermeket kihúzták a metró alól.

2946a

Az állomáson dolgozó személyzet jelentése alapján, a homlokán keletkezett horzsoláson és az ijedtségen kívül a kislánynak más baja nem esett. Mivel azonban az esés közben beütötte a fejét, jobbnak látták megvizsgálni, ezért taxit hívtak nekik és a legközelebbi kórházba vitték a gyereket.

A Baker Street megálló azon kevés londoni állomások egyike, ahol a platform nem egyenes, így a metrókocsi szegélye nem mindenhol egyforma távolságra van a perontól. Emiatt fordulhat elő, hogy egy pici gyermek, ha elvéti a lépést, beeshet a metró és a peron oldala közé.

Nem hiába mondják folyton ki és beszállásnál már unásig, hogy „Mind the gap”. Sajnos azonban, amint az eset is mutatja, ez egy valós probléma, amivel egy ekkora forgalmú városban, ahol annyi minden másra is elköltenek súlyos milliókat, illene gyors és hatékony megoldást találni, hogy máskor ilyen ne fordulhasson elő.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/ igen

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/transport/witnesses-tell-of-shocking-moment-threeyearold-girl-fell-onto-tube-tracks-at-baker-street-station-10115174.html