A mai napon az ukrán elnök váratlanul Nagy-Britanniába érkezik, és a parlamentben is beszédet fog tartani 1

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma tesz először látogatást Nagy-Britanniában, miután Oroszország megtámadta országát – közölte a Downing Street nemrégiben a nem várt eseményt. A miniszterelnök szóvivője azt mondta, hogy a meglepetés látogatás során a háborús vezető találkozik majd Rishi Sunakkal, és beszédet is mond a brit parlamentben.

A mai napon az ukrán elnök váratlanul Nagy-Britanniába érkezik, és a parlamentben is beszédet fog tartani 3

A kormányfő azt is bejelentette, hogy ukrán vadászrepülőgép-pilótákat kezdenek el kiképezni a szövetségesébe való hosszú távú brit befektetés részeként. Boris Johnson korábban bírálta Sunak úr döntését, hogy nem küld vadászgépeket Ukrajnának, miután a múlt héten a jelenlegi miniszterelnök azt mondta, hogy „nem praktikus” brit repülőgépeket küldeni a háborús övezetbe.

Mr. Sunak szerdán kijelentette, hogy „büszkén” jelentheti be, hogy a gyalogos katonák mellett a vadászrepülőgép-pilóták és tengerészgyalogosok kiképzését is megkezdik, „biztosítva Ukrajnának, hogy a jövőben is meg tudja védeni magát egy ütőképes hadsereggel”. A miniszterelnök azt mondta: „Zelenszkij elnök Nagy-Britanniában tett látogatása országa bátorságának, elszántságának és harcának, valamint az országaink közötti megbonthatatlan barátságnak a bizonyítéka.”

“2014 óta az Egyesült Királyság létfontosságú kiképzéseket biztosít az ukrán erők számára, lehetővé téve azt, hogy megvédjék országukat, megvédjék szuverenitásukat és harcoljanak területükért. Ez egyben jól mutatja elkötelezettségünket amellett, hogy nem csak rövid távon biztosítsunk katonai felszerelést, hanem ez egy hosszú távú ígéret is egyben, hogy az elkövetkező években vállvetve harcolunk Ukrajnával és segíteni fogjuk.” – mondta Sunak.

Zelenszkij szerdai nagy-britanniai látogatását arra is felhasználja majd a hírek szerint, hogy megvizsgálja a brit fegyveres erők által kiképzett ukrajnai csapatokat. Jelentős az Egyesült Királyság kiképzéseinek kiterjesztése a vadászrepülőgép-pilótákra, mivel Zelensky többször is arra kérte az utóbbi időben a nyugati országokat, hogy szállítsanak nekik repülőgépeket. Az Egyesült Királyság eddig visszautasította, azzal érvelve, hogy az RAF F-35-ös és Typhoon típusú repülőgépeinek használatára túl sokáig tartana a pilótákat kiképezni.

De a miniszterelnök legfrissebb bejelentése elmozdulást jelez erről a korábbi álláspontról. A tisztviselők azt mondták, hogy „a hosszú távú együttműködés részeként” az Egyesült Királyság Ukrajnával és nemzetközi szövetségeseivel közösen „koordinálja majd a kollektív támogatást Ukrajna védelmi szükségleteinek kielégítése érdekében”.

Az ukrán csapatokat már elkezdték eközben kiképezni a Challenger 2 harckocsik használatára, amelyeket várhatóan a jövő hónapban küldenek majd Ukrajnába. Sunak nagyobb hatótávolságú fegyvereket is felajánlott, hogy segítsen megakadályozni Oroszország azon képességét, hogy Ukrajna városaira és erőműveire messziről akadálytalanul csaphasson le.

Zelensky 2022 márciusában történelmi virtuális beszédet tartott a brit parlament alsóháza előtt, többek közt Winston Churchillt visszhangozva, és hazája harcát Nagy-Britannia nácik elleni harcához hasonlította. Az ukrán elnök decemberben járt Washingtonban is, ahol 20 perces beszédet tartott a Kongresszus előtt, amelyben megfogadta, hogy országa „soha nem adja meg magát”, és megköszönte az amerikaiaknak a háború finanszírozását.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után