Szabadhegy Péter, londoni nagykövet szerint a magyar állampolgároknak nem kell tartaniuk a Camerom és kormánya által egyre inkább firtatott bevándorlási ügyek miatt.

angliai hírek hunglia

Korábban Witold Sobków lengyel nagykövet azt nyilatkozta, hogy a magyarokkal egyetemben egyre több lengyel igényel brit állampolgárságot. Sobków szerint ez a brit kormány bevándorlás ellenes politikájával függ össze. Úgy gondolja, ha a szélsőjobboldali párt befolyása nő, akkor többen elveszíthetik tartózkodási engedélyüket a szigetországban, ezért inkább megpróbálják bebiztosítani magukat.

Szabadhegy Péter szerint a brit állampolgárságot kérő magyarok nem feltétlenül emiatt adják be kérelmüket. Szerinte csak egyre több magyar állampolgár él kint hosszú évek óta, aki fizeti az adót és megélhetését is tudja igazolni.

Szabadhegy-Peter hunglia

A Cameron és kormánya által EU felé jelzett bevándorlási törvények szigorításával kapcsolatban a londoni nagykövet szerint, a brit kormánynak nagyon sok csatát kell még megvívnia.

Az EU egyik alapjoga, a szabad mozgás biztosítása. Természetesen lehet tenni az ezen joggal visszaélők ellen is. Az egyenlő bánásmódot minden tagállamban biztosítani kell, függetlenül attól, hogy melyik tagállam milyen juttatásokat biztosít.

A nagykövet szerint Magyarország is fontosnak tartja a szociális juttatásokkal való visszaélést, ennek tükrében minden olyan ügyben, amely kérdéseket vet fel, segítségére van a brit kormánynak.

Szabadhegy Péter szerint, ha a szélsőjobboldali pártok politikailag még erősebbek lesznek is, a kinn dolgozó, tanuló magyaroknak, akik rendesen fizetik az adót és tudnak közösségben élni a helyiekkel, azoknak továbbra sincs félni valójuk.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://angliaimagyarok.hir24.hu/angliai-magyarok/2015/02/24/londoni-nagykovet-nem-kell-felniuk-a-magyaroknak/

Jakab Norbert