A magyar férfi, aki halálra gázolt egy brit apukát, maradhat Nagy-Britanniában 1

A magyar férfi, akinek veszélyes vezetési stílusa miatt meghalt egy brit apa, maradhat Nagy-Britanniában, köszönhetően az Európai Uniós szabályoknak.

jail-lawfuel

A férfi 2011-ben került börtönbe a bűncselekmény miatt. A Belügyminisztérium akkor azt mondta, hogy amint kiengedték a börtönből, kitoloncolják az országból. Időközben azonban az elkövető fellebbezett, és a bevándorlási bíró ítélete szerint nem lehetett őt eltávolítani az országból. Az Európai Unió szabályai kimondják ugyanis, hogy csak akkor lehet a tagállamok polgárait kitoloncolni, ha valódi fenyegetést jelentenek az adott pillanatban is.

Az ügy kapcsán újabb aggodalmak merültek fel Nagy-Britannia azon képességét illetően, hogy képes-e kordában tartani a saját határaikon beáramló embertömeget. David Cameron, brit miniszterelnök jelezte eltökéltségét, hogy új, szigorú korlátozásokat vezessenek be az uniós polgárok áradatával szemben.

Az utóbbi időben egyre több pletyka kap szárnyra Nagy-Britannia esetleges EU-ból történő távozása kapcsán. A brit miniszterelnök elmondta, hogy tárgyalások folynak az EU-val a munkaerő szabad áramlásának korlátozását illetően, de amennyiben kérése süket fülekre talál, úgy semmilyen drasztikus lépéstől nem zárkózik el a probléma megoldás érdekében.

A jelenlegi esetben, a magyar férfi – aki anonimitást kért ezért csak annyit árultak el, hogy monogramja AZ – “meggondolatlan, ostoba és felelőtlen” vezetési stílusának köszönhetően megölt egy brit apukát. Az áldozat, akinek a személyazonosságát titokban tartja a bíróság, házas volt, és az anyja korábban elvesztette egy másik fiát is tragikus körülmények között.

A tettes négy és fél év börtönbüntetést kapott, és a vezetéstől öt évre szóló eltiltást kapott.

Európai előírások kimondják, hogy ahhoz, hogy egy tagállam állampolgárát egy adott országból deportálni lehessen, ahhoz a személynek komoly veszélyt kell jelentenie a társadalomra a jelenben.

Amikor AZ benyújtotta a fellebbezést a bevándorlási és menekültügyi tanácsnak, a bíró azt mondta, az ő esetében a helyzet nem elég súlyos, hogy indokolja a deportálását. A Home Office később fellebbezett a felső bírósághoz, de ejtették az ügyet. A Home Office szóvivője azt mondta: „Csalódottak vagyunk, az ítéletet illetően.”

„Hiszünk abban, hogy a külföldi állampolgárokat, akik bűncselekményeket követnek el az Egyesült Királyságban deportálni kell, és teszünk azért, hogy ez megtörténjen.”

“Tavaly több, mint 5000 külföldi bűnözőt távolítottunk el, ami a legmagasabb szám, 2010/11 óta, és 2010 óta összesen több mint 22,000 személyt sikerült kitoloncolni.”

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/11302131/Hungarian-killer-driver-wins-right-to-stay-in-Britain.html

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után