Nulla fok alá esett a hőmérséklet az éjjel egyes brit országrészeken. A jeges utakon, számos helyen kell a közlekedőknek „alattomos” körülményekkel szembenézniük.

Snow in North Yorkshire

A legalacsonyabb mért hőmérséklet csaknem -5C volt az éjjel Perthshireben, de az ország számos pontján mértek 0 fok, azaz fagypont alatti hőmérsékletet, a BBC jelentése szerint.

20141226_173431
Birminghamben is havazott! – a fotót az egyik lelkes olvasónk küldi mindenkinek

 

A brit meteorológiai intézet, mely már napokkal ezelőtt figyelmeztetett hó és fagy lehetőségére, hogy kiterjedt jeges útfelületekre lehet számítani, főleg azokon a területeken, ahol hó is esett. Az intézet továbbra is sárga figyelmeztetést tart érvényben, amit időközben szerdáig meghosszabbítottak. A hó és fagy által leginkább érintett területek Anglia keleti részein találhatóak, Lincolnshiretől északra.

Az ország déli és nyugati területein vasárnap napközben hűvös, napos időre lehet számítani, 4-5 fok körüli hőmérséklettel.

Közlekedési infó:

  • Az M62 Huyton melletti szakaszát lezárták baleset miatt
  • Az A57 Glossop melletti szakaszát lezárták hó és jegesedés miatt
  • Leek környékén esett a legnagyobb hó (12cm), így az utak ott is elég nehezen járhatóak

A hőmérséklet Vasárnap éjjel tovább csökken

hétfő angol időjárás
Hétfőn kora reggel számos helyen fagyra lehet számítani

 

A meteorológusok szerint vasárnap éjjel és hétfő hajnalban a hőmérséklet még alacsonyabb lesz, mint eddig. Lesznek olyan lakott területeken kívül eső helyek, ahol akár -10C-ig eshet a hőmérséklet. Persze a nagyobb városokban ilyen zord időjárástól nem kell tartani, de fagy ott sem kizárt. Várhatóan a legalacsonyabb hőmérsékletek a hó és fagy által már eddig is érintett területeken lesz.

Hétfőn és a hét első felében a hideg idő az előrejelzések szerint enyhülni fog, némi ködre és felhős, borongós időjárásra lehet majd számítani az ország nagyobbik részén.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-30610567