Nagy változások következnek 2016-ban azok számára, akik elektromos cigarettát szívnak, ugyanis az egész EU területén módosítják az erre vonatkozó jogszabályokat.

ecigarette

2016-ban májustól a törvényeket egységesítik az egész Európai Unió területén, így korlátozva lesz, hogy az e-cigaretták folyadéktartálya mekkora lehet, továbbá az is, hogy mennyi nikotin lehet bennük. Mindennek tetejébe ezen termékek reklámjait is nagyobb kontroll alá vonják az idei évtől.

A politikusok körében továbbra is ádáz küzdelem folyik azzal kapcsolatban, hogy az elektromos cigaretta jó, vagy rossz-e nekünk, hogy segít a cigiről való leszokásban, vagy éppen hogy elősegíti azt.

Electronic cigarette

Az E cigi jogszabályainak EU-n belüli egységesítése egyes országokban szigorítást, máshol pedig enyhülést fog jelenteni. Belgiumban például jelenleg be van tiltva, de májustól újra használhatják majd az emberek.

Az újratöltő egységek nem lehetnek majd nagyobbak, mint 10 ml, míg a cigikbe való „patronok” egységesen maximum 2 ml űrtartalmúak lehetnek majd. A legerősebb fajta E cigaretták 20 mg nikotint tartalmazhatnak majd maximálisan, ami nagyjából olyan erősségű lesz így, mint egy erős „rendes” cigi.

A megállapodás szerint továbbá, amennyiben három, vagy több ország úgy dönt, hogy az E-cigaretta káros az egészségünkre, az egész EU területén betiltásra kerülhet. Korábban már elfogadtak néhány új jogszabályt Nagy-Britanniában a dohányzással kapcsolatban, amiket itt tekinthettek meg.      Forrás: http://metro.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]