A királynő üzenete a Nagy-Britanniában élőknek a platina jubileuma alkalmából 1

A királynő köszönetet mondott a nemzetnek történelmi platina jubileumi ünnepségei előtt. Az elmúlt napokban emberek milliói érkeztek az Egyesült Királyságba, hogy megünnepeljék a királynőt, amikor 70. évfordulóját ünnepli a trónon.

A királynő üzenete a Nagy-Britanniában élőknek a platina jubileuma alkalmából 3

Szerda este a királynő háláját fejezte ki a nemzetnek, és azt mondta, hogy „sok boldog emlék” fog megmaradni az ünnepségek alatt kellemesen eltöltött időről. „Köszönöm mindenkinek, aki részt vett közösségek, családok, szomszédok és barátok összehívásában a platina jubileum alkalmából az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben” – mondta. „Tudom, hogy ezeken az ünnepi alkalmakon sok boldog emlék keletkezik majd.”

Az ország leghosszabb ideig regnáló uralkodója, aki most 96 éves, elismerte, mennyire reméli, hogy a jubileumi hétvége alkalmat ad az évek során elért eredmények átgondolására és arra, hogy izgalommal tekintsünk a jövőbe.

„Továbbra is inspirál az irántam tanúsított jóakarat, és remélem, hogy az elkövetkező napok lehetőséget adnak arra, hogy átgondoljuk mindazt, amit az elmúlt 70 év során elértünk, miközben bizalommal és lelkesedéssel tekintünk a jövőbe” mondta a királynő a lakossághoz intézett üzenetében.

Üzenetével együtt bemutatták a királynő hivatalos platina jubileumi portréját, amely a Windsori kastélyban készült. Egy ablak mellett ülve látható rajta Erzsébet királynő, a háttérben pedig a kastély történelmi Kerek tornya látható messziről.

A portrén őfelsége “galambkék” kabátot viselt, amelynek gallérja és elülső szegélye körül fényes gyöngyház és gyémánt csipkézett gyöngysor volt hímezve. A fotó a királynő windsori magánlakosztályában készült.

A soron következő hétvége rendezvényeit a Kulturális Minisztérium, a Médiasport (DCMS) és a Buckingham-palota szervezte. Az egyik alkalom, amelyen a királynő is részt vesz majd, a csütörtöki Trooping the Color ünnepség, amelyen a királyi család további tagjai is ott lesznek majd a Buckingham-palota erkélyén.

A királynő üzenete a Nagy-Britanniában élőknek a platina jubileuma alkalmából 4

Később a királynő vezeti majd a fő jubileumi jelzőfény meggyújtását, amelyre egy különleges ceremónia keretében kerül majd sor a windsori kastélyban. Több mint 2000 jelzőfényt gyújtanak majd meg a királynő 70 éves uralkodásának tiszteletére. Szombaton a Buckingham-palotában lesz egy nagyobb party is.

A lakosság tagjai országszerte extravagáns ünnepségeket szerveztek, köztük több mint 16 000 utcai rendezvényt. A hivatalos rendezvényeken olyan fellépők adnak majd koncerteket, mint Alicia Keys, Craig David, Ed Sheeran és Sir Elton John.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után