kijárási korlátozás Anglia

A brit miniszterelnök a vasárnap esti beszéde során kiemelt öt olyan fontos kritériumot, amelynek az ország meg kell, hogy feleljen, ha azt akarjuk, hogy a március végén bevezetett kijárási korlátozás szabályain a kormány elkezdjen végre enyhíteni. Mr. Johnson továbbra is azt ismételgette, hogy az elsődleges szempont az emberi életek védelme. Az öt említett feltétel pedig a következő:

kijárási korlátozás Anglia

Védeni az NHS-t (egészségügy)

Ez azt jelenti, hogy a kórházaknak elegendő kapacitásuk van arra, hogy megbirkózzanak a Covid-19-es betegek számával. A kitörés kezdete óta a kormány prioritása az volt, hogy elkerüljék az NHS túlterheltségét.

A halálozások számának jelentős csökkenése

A kórházakban, idősgondozókban és az egyéb helyeken regisztrált napi halálesetek száma végre csökkenni kezdett. Az egyik kezdeti forgatókönyv szerint fél millió haláleset volt várható. A halálozási arány a múlt hónap közepe körül tetőzött, de továbbra is több száz ember veszti életét naponta, a vasárnapi nap során újabb 269 halálesetet regisztráltak a szigetországban, ami a koronavírushoz köthető.

A napi új megfertőződések számának jelentős csökkenése

A miniszterelnök a beszédében elmondta, hogy szerencsére a fertőződések száma csökkenő tendenciát mutat, ezért „őrültség lenne most ezt csak úgy kihajítani az ablakon és egy második hullámot elindítani”. Rengetegen félnek ugyanis magától a koronavírustól, de legalább ugyanennyi ember tart attól, hogy a kijárási korlátozás még hosszú hónapokig elhúzódik.

Elegendő védőfelszerelés biztosítása azoknak, akiknek elengedhetetlen

A védőfelszerelések száma nem csak Nagy-Britanniában, hanem sok más országban is probléma, amire Mr. Johnson azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos, hogy megoldjuk. A British Medical Association adatai szerint sajnos a hiány jelenleg annyira súlyos, hogy az orvosok durván fele saját magának kell, hogy beszerezze valahogy a védőruházatot de legalábbis egy részét, akár úgy, hogy megvásárolja a saját fizetéséből, vagy elkéri valaki mástól.

Az „R” szám semmiképp nem mehet újra 1 fölé

Az „R” szám az úgynevezett reprodukciós ráta, vagyis egyszerűbben megfogalmazva: egy koronavírussal megfertőződött ember átlagosan hány másikat fertőz meg, mielőtt meggyógyulna. Ha ez az érték 1-nél nagyobb, akkor folyamatosan nő a fertőzöttek száma, ha kisebb, akkor pedig csökken. Természetesen a kormány továbbra is figyeli ezt a mutatószámot, és a cél, hogy innentől kezdve stabilan 1 alatt tartsák. A lényeg, hogy azt igyekeznek elkerülni, hogy bármelyik szabályon történő lazítás miatt a fertőzöttek száma újra gyors ütemben kezdjen emelkedni. További részletek a brit miniszterelnök vasárnapi beszédében a koronavírussal kapcsolatban elhangzottakról hamarosan…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után