A heroinnál 50-szer erősebb drog terjed Nagy-Britanniában, ami rengeteg ember halálához vezethet 1

Halálesetek egész tömege sújthatja az Egyesült Királyságot, mivel veszélyes új szintetikus opioid terjed az országban. A kábítószerfogyasztás ellen harcoló jótékonysági szervezetek dolgozói láttak vért felköhögő és a szemük láttára meghaló embereket az Egyesült Királyságban a nitazének, vagy más néven Frankenstein drogok miatt.

A heroinnál 50-szer erősebb drog terjed Nagy-Britanniában, ami rengeteg ember halálához vezethet 3

A heroinnál több mint 50-szer erősebb nitazének mesterségesen előállított kábítószerek, amelyek az opioidok hatását utánozzák, és más kábítószerekkel keverve borzasztó hatásaik lehetnek. A heroin mellett olyan szorongáscsökkentő gyógyszerekben is kimutatták őket, mint a Xanax, és már 49 ember halálával is összefüggésbe hozták az Egyesült Királyságban.

A Teen Challenge London egy jótékonysági rehabilitációs központ, amelyet naponta többször is felkeresnek opioidokkal való visszaélés következtében, és nekik tudomásuk van arról, hogy a végzetes szer már Kelet-London utcáin megvásárolható. Javier Lesta-Candal a Teen Challenge projektmenedzsere, és elmondta a Metro.co.uk-nak, hogy attól tart, hogy a szernek évekig eltartó hatása lehet országos szinten.

Lesta-Candal úr azt mondta: „Inkább azon emberek családjai miatt aggódom, akik be fogják szedni ezt a szert, mert ha olyan erős, mint mondják, akkor azt hiszem, olyan lesz, mint egy járvány. Tisztában vagyok vele, hogy Whitechapel környékén és már más területeken is jelen van. De nagyon gyorsan kezd kiszűrődni. Ha valóban olyan erős, mint mondják, az nagyon komoly probléma lesz mindenki számára.”

A szintetikus opioidokat gyakran összekeverik már eleve erős drogokkal, például heroinnal, és ha összekeverve adja be magának valaki, az gyakran halálhoz vezet. A múlt hónapban Dublinban több mint 40 túladagolást jelentettek, miután nitazéneket kevertek a helyben árult drogok közé.

A heroinnál 50-szer erősebb drog terjed Nagy-Britanniában, ami rengeteg ember halálához vezethet 4

Októberben egy Waltham Forest területén lévő kábítószergyárban végrehajtott razzia során elképesztő mennyiségű, 150 000 nitazen tablettát találtak, aminek következtében 11 embert letartóztattak. Az opioidoknak olyan mellékhatásaik vannak, mint a kognitív képesség romlása és zavartság, gyomor-bélrendszeri zavarok és székrekedés, álmatlanság, homályos látás, vizelési nehézség és merevedési zavar.

És ezen felül ha hosszú idő után valaki abbahagyja a szedését, rendkívül kellemetlen elvonási tünetegyüttes lép fel. De ami a legrosszabb, az opioidok a légzési késztetést is lenyomják – más szóval befolyásolják a légzési képességünket –, ami adott esetben halált is okozhat.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után