oltás koronavírus pfizer

A koronavírus elleni védőoltások még mindig „megfelelő védelmet” nyújtanak annak ellenére, hogy az új kutatások eredményei azt sugallják, hogy hatásuk 4-6 hónap után már múlni kezd – nyilatkozta nemrégiben az egyik neves szakértő.

oltás koronavírus pfizer

Adam Finn professzor, a Védőoltási Bizottság (JCVI) tagja elmondta, hogy bár a vizsgálatok azt mutatják, hogy néhány hónappal az oltás után már csökken az immunitás a betegség enyhe lefolyású változatával szemben, az oltások még így is jól védenek a súlyosabb tünetektől, és alacsonyan tartják a kórházi ápolásra szorulók számát.

„Biztató, hogy a mindkét adagot megkapó emberek még mindig nagyon erős védettséggel rendelkeznek a súlyosabb tünetek ellen, végtére is ez volt a fő célunk. De nagyon kell vigyáznunk arra, hogy ez a csökkenés ne vezessen a súlyosabb esetek számának gyors növekedéséhez, mert akkor szükség lesz a harmadik oltásra.” – nyilatkozta a professzor.

A Zoe Covid által készített, és nemrégiben közzétett tanulmány eredményei ugyanis azt sugallják, hogy a Pfizer vagy az AstraZeneca Covid vakcinák két adagja által biztosított védelem már akár kevesebb, mint hat hónap elteltével is gyengülni kezd.

A tanulmány szerint a Pfizer oltás 88 százalékban volt hatékony a Covid-19 fertőzés megelőzésében egy hónappal a második adag után, de ez az érték öt-hat hónap múlva 74 százalékra csökkent.

Ugyanez az érték az AstraZeneca vakcina esetében 77 százalék volt egy hónappal a második adag beadását követően, viszont 4-5 hónap leforgása alatt itt is durván 67 százalékra esett vissza az általa nyújtott védelem.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után