ciara vihar Anglia

A 2020-as év harmadik nagy vihara a mostani hétvégén éri el a szigetországot. A vihar a Ciara nevet kapta a Met Officetól és helyenként 120 km/h-ás széllökésekkel fog a lakosságnak ”kedveskedni”.

A meteorológusok előrejelzései szerint a széllökések sebessége számos helyen meghaladhatja majd a 100 km/h-t a hétvége folyamán. A meteorológiai intézet egyik szóvivője azt jelezte, hogy igen komoly fennakadásokra lehet számítani majd országszerte akár a közutakon, akár a vasúthálózat különböző szakaszain.

Emellett sárga színű figyelmeztető jelzés van érvényben egész Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország területére vonatkozóan is, méghozzá szombat este 6 órától egészen vasárnap végéig. A szakértők szerint a „nagyon erős szél” igen komoly zavart okozhat a közlekedésben, és fennáll az áramszünet Komoly problémákat okozhatnak és veszélyt jelenthetnek továbbá kidőlt fák, vagy törmelék, amit felkap a szél, és a kerti bútorokat sem árt majd biztonságba helyezni.

A vihar az Atlanti óceán irányából érkezik majd és a szombati nap második felében kezdi majd igazán éreztetni az erejét a szigetország nyugati partjainál. Az ország belső területein valamivel „lágyabb lesz a szellő” és inkább lesznek jellemzőek a 80-100 km/h-ás széllökések, azonban a partok közvetlen környezetében akár 120-130-ig is felmehet majd, amit viszont már tényleg nem szabad félvállról venni.

„Az időjárás jelentősen és hirtelen meg fog változni, ahogy a hétvége közeledik. Előfordulhat, hogy egyes épületek megrongálódnak majd, cserepek hullhatnak a tetőkről, és ez az időjárás valószínűleg negatív hatással lesz a közlekedésre is.”

„Készülhetünk útlezárásokra vagy esetleg arra, hogy hidakat fognak ideiglenesen lezárni, de áramkimaradásokkal és a telefonhálózat problémáival is számoljunk.” – nyilatkozta Grahame Madge, a brit meteorológiai intézet egyik szóvivője.

A vihar a legkeményebben az ország északi és nyugati régióit sújtja majd, de egész Nagy-Britanniában erős szélre és nagy esőzésre számíthatunk a hétvége folyamán. A Ciara vihar vasárnap estére vonul majd el az ország fölül, azonban a következő héten is eléggé változékony időre lehet majd számítani.          Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…