A brit parlament bejáratánál esett össze és halt meg egy hajléktalanná vált magyar férfi 1

Egy 45 esztendős magyar származású férfi meghalt, nem sokkal azt követően, hogy a brit parlament épülete mellett összeesett, mindössze párméterre annak bejáratától.

A brit parlament bejáratánál esett össze és halt meg egy hajléktalanná vált magyar férfi 3

Az elhunyt magyar illető, mint kiderült hajléktalanná vált és az utóbbi időben a Westminster metrómegálló területén élte a mindennapjait,nagyon közel a Westminster Palota bejárataihoz.

A hírek szerint kedden késő este esett össze, ami után mentőt kellett hozzá hívni. A mentősök azután egy közeli kórházba siettek vele,de sajnos már nem tudták megmenteni, és szerdán a kora reggeli órákban életét vesztette. A Metropolitan Police elmondása szerint őket 18-án este 11:30 körülértesítették, hogy valaki összeesett a parlamentnél.

A barátai, és azok, akik ismerték megdöbbentek a férfi halálhírének hallatán, ami London szívében történt, gyakorlatilag néhány lépésre onnan, ahol többek közt az ő és a hozzá hasonló körülmények közt élők sorsáról is a fontos döntések megszületnek.

Az elhunytról az is kiderült, hogy korábban konyhai kisegítőként dolgozott Londonban. Ő már a második hajléktalan, aki idén életét vesztette a környéken, miután a hideg téli időben lebetegedett, és nem volt hova mennie. Az év elején egy portugál származású férfi, aki szintén hajléktalan volt, is életét vesztette a Westminster megállónál, azonban őt már holtan találták, így esély sem volt a megmentésére.

„Ilyen dolognak nem szabadna előfordulnia ebben az országban! Theresa May a felelős ezért.” – nyilatkozta az egyik barátja a férfi halála kapcsán.

A brit parlament bejáratánál esett össze és halt meg egy hajléktalanná vált magyar férfi 4

„Valami tényleg belülről rothad a parlamentben, ha már ott tartunk, hogy a képviselők munkába menet szó nélkül mennek el a haldoklóhajléktalanok mellett. 24000 ember tölti idén a karácsonyt az utcáinkon úgy,hogy nincs fedél a fejük fölött, és mindeközben a kormány a megállapodás nélküli Brexit felé sodorja az országot.” – kelt ki magából David Lammy, munkáspárti képviselő.

A rendőrség elmondta, hogy a férfi halálát nem tekintik gyanús esetként. A parlament tövében pedig, ahol az eset történt, virágokat és gyertyákat helyeztek el megemlékezvén az elhunytra.                 Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás