brit miniszterelnök koronavírus

Boris Johnson, brit miniszterelnök annyira rossz állapotban volt, amikor kórházba került néhány hete a koronavírus miatt, hogy már arra az esetre is készült terv, hogy mi fog történni ha a kórházban életét veszti. Mr. Johnson azt is beismerte, hogy kényszeríteni kellett, hogy kórházba menjen, mert ő maga nem akarta beismerni, hogy szükségszerű.

brit miniszterelnök koronavírus

A Downing Street, mint kiderült olyan információkat tett közzé a miniszterelnökről, melyek nem fedték a valóságot, és a helyzetet kevésbé súlyosnak állították be, mint amilyen az valójában volt, amikor Mr. Johnson több napon át a St. Thomas Hospital intenzív osztályán feküdt. Több alkalommal is egyszerűen csak annyit közöltek az állapotáról, hogy jó hangulatban van, még akkor is, miután bekerült az intenzívre.

A miniszterelnök nemrégiben egy interjúban megerősítette, hogy az emberei már arra az eshetőségre is kidolgoztak egy tervet, ha ő elhalálozna a vírus miatt. Emellett az is kiderült, hogy hosszabb időn keresztül kapott oxigént is, a légzési nehézségei miatt, amit az első napokban az őt helyettesítő Dominic Raab folyamatosan tagadott, és olyan híreket tett közzé Mr. Johnson állapotáról, melyek szerint a légzését semmilyen módon nem segítik.

„Készen állt egy terv egy a Sztálin halálához hasonló típusú esetre. Nem mondhatnám, hogy kitűnő állapotban voltam azokban a napokban, és tudtam róla, hogy van egy vészterv, ami adott esetben életbe lépett volna. Az orvosok szintén fel voltak készülve minden eshetőségre abban az esetben, ha a dolgok rosszul alakultak volna.” – nyilatkozta Mr. Johnson a Sun nevű napilapnak a vasárnapi nap során. A miniszterelnök saját bevallása szerint is igen kemény pillanatokat élt át abban a pár napban.

„Kaptam egy maszkot is, és rengeteg liter oxigént, és elég hosszú időn keresztül az orromból is csövek lógtak ki.” – magyarázta a miniszterelnök az orrkanülre utalva, amit a betegek oxigénellátásának javítására szoktak használni.

Az 55 esztendős Boris Johnson nagyjából két héten át volt elkülönítve otthonában a Downing Streeten, miután maga is elkapta a vírust. Ezt követően került kórházba, ahol nagyjából egy hétig volt, amiből durván 48 órát töltött az intenzív osztályon. Azt is elmesélte az interjú során, hogy annak ellenére, hogy „igen ramaty” állapotban volt, magától nem volt hajlandó kórházba menni, mert még magának sem volt hajlandó beismerni, hogy az állapota egyre romlott. Orvosai szakvéleményét követően gyakorlatilag kényszeríteni kellett, hogy beüljön a kocsiba és végre kórházba vigyék. Egészen odáig a szobájából próbálta irányítani az országot videokonferenciákon keresztül.

Azt is elmesélte, hogy miután kórházba került, egyszerűen nem hitte el, hogy romolhatott az egészségi állapota ilyen sokat mindössze egy pár nap leforgása alatt. Azt is hozzátette, hogy „egyszerűen nem értettem, hogy miért nem leszek már végre jobban”.

Az értékei a kórházban folyamatosan romlottak napról napra, és elmondása szerint folyamatosan csak az járt a fejében, hogy: „Ebből aztán hogy fogok én kimászni? … A legrosszabb rész talán akkor volt, amikor 50% volt az esélye, hogy egy csövet dugnak le a torkomon, hogy rendesen tudjak lélegezni. Akkor tényleg elgondolkoztam, hogy mi lesz… A körülöttem levő emberek pedig azt próbálták kitalálni, hogy egyáltalán mi mondjanak az újságíróknak…” – mesélte interjújában a miniszterelnök.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után