A brit-magyar Karácsony: sokan hazarepülnek, de vannak, akik ilyenkor is dolgoznak 1

Karácsonytól egészen január elejéig a reptereken a szokásosnál nagyobb forgalomra van kilátás, ugyanis rengetegen utaznak ilyenkor haza családjukhoz, vagy valamely más országba szabadságra. Rengetegen vannak azonban, akik ilyenkor sem állnak le a munkával.

London Underground Workers Participate In The first Of Two 48-Hour Strikes

Közlekedés

Az előrejelzések szerint december 19. és január 3. között csaknem 4 millió ember hagyja el a szigetországot. A vasutakat és közutakat igénybe vevők száma azonban jóval alacsonyabb a megszokottnál. A nyugati parti fővonalon nagyszabású munkálatok kezdődnek Szenteste napjától december 29-ig. Heathrow reptere közel 88,000 induló és csaknem 78,000 érkező utasra számít karácsony napján. A glasgowi reptéren 120,000 utas fordult meg csütörtök óta. A Ryanair december 20. és január 6. között 3.5 millió utast fog szállítani, ami 500,000-rel több, mint tavaly ilyenkor.

Akik ilyenkor is dolgoznak

Ne feledkezzünk meg azokról sem, akik ilyenkor is keményen dolgoznak. A legutóbbi adatok szerint (2012) Karácsony napján se áll meg az élet, hiszen a dolgozók csaknem 3%-a ilyenkor is húzza az igát. 2012-ben 863,000 ember dolgozott Nagy-Britanniában Karácsony napján.
A legnagyobb arányban az egyház alkalmazottai dolgoznak (nem meglepő módon) az ünnepek alatt, akiknél ez a szám közel 50%. Szintén nagy arányban kell dolgozniuk a szakácsoknak, biztonsági őröknek, vagy épp a börtönőröknek. Ne feledkezzünk meg a hotelekben, pubokban vagy épp zsúfolt éttermekben szorgoskodó honfitársainkról sem! Az ünnepek alatt 141,000 orvos és további 39,000 rendőr, tűzoltó és mentős lesz szolgálatban.

Ha Nagy-Britannia területén élő magyar vagy és éppen dolgozol, akkor a HuNglia csapata duplán veled van lélekben, mert mi sem álltunk le!

Azoknak, akik Otthon töltik a Karácsonyt, kellemes ünnepeket kívánunk, és sikeres aktív pihenést és kikapcsolódást olyan személyek környezetében, akikkel jól érzik magukat. Akik ilyenkor is keményen dolgoznak, azoknak pedig a jókívánságok mellé kitartást kívánunk a munkához és a problémás ügyfelekhez, vásárlókhoz.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-30596969, http://www.bbc.co.uk/news/business-30595814

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után