A brit légierő jobbnak látta vadászgépeit felküldeni, mert orosz bombázó repülőket észleltek a brit légtér határán, nyilatkozta a brit védelmi miniszer.

Russian Bear bomber

Szerda este fél hét körül Cornwall közelében orosz bombázókat észleltek. A TU-95 típusú gépek, amiket sokan csak medve bombázóknak hívnak, nem követtek el légtérsértést, de a vezetőség jobbnak vélte, ha a Typhoon vadászgépek elkísérik azokat, minél messzebb az ország légterétől.

A Typhoon vadászgép és fegyverarzenálja:

eurofighrt

David Cameron, brit miniszterelnök azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy ezt az orosz húzást nem kell túlreagálni.

Érdekesség, hogy ugyanekkor az egyik orosz védelmi minisztérium tulajdonában lévő csatorna egy olyan fedélzeti felvételt tett közzé, amelyen szintén egy TU-95 a főszereplő.

A felvételen tisztán kivehető, amint a bombázót NATO vadászgépek kísérik. Egyes források szerint a két esemény csak hasonlít egymásra, de nem ugyanaz a történet.

TU-95 típusú orosz nehézbombázó:

bomber

Sokan azt reagálták az eset kapcsán, hogy ez csak erőfitogtatás az oroszok részéről, amire sokszor volt már példa a történelem során. Szakértők szerint az ukrán válság kezdete óta egyre több ilyen repülőgép cirkál a balti államok térségében. Nem is olyan rég szintén egy TU-95-ös bombázó szállt el La Manche csatorna felett, jeladó nélkül.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://mno.hu/kulfold/orosz-bombazokhoz-riasztottak-a-brit-legiero-gepeit-1273613

Jakab Norbert