A brit kormány mai nagy bejelentése a következő évi tervekről és az új törvényekről 1

A kormány közzétette a következő évi programját, miközben Boris Johnson megpróbálja gatyába rázni miniszterelnökségét, és beváltani a kiáltványa ígéreteit. A Covid-19-válságból kilábalva a brit kormány 38 új törvényjavaslatot mutatott be a parlament állami megnyitóján, amelyeknek a középpontjában a bűnözésre, az oktatásra és a fennmaradó uniós szabályok eltörlésére vonatkozó intézkedések állnak.

A brit kormány mai nagy bejelentése a következő évi tervekről és az új törvényekről 3

Károly herceg tartotta a beszédet a Queen’s Speech néven ismert eseményen a királynő nevében, aki tegnap este folyamatos egészségügyi problémákra hivatkozva lemondta, így ez volt az első állami parlamenti megnyitó, amelyet 1963 óta őfelsége elmulasztott. A miniszterelnök a beszéd előtt megfogadta, hogy „visszaállítja az országot a helyes útra, és biztosítja, hogy beváltják ígéreteiket”, amiket akkor tettek amikor a toryk 2019-ben hatalomra kerültek.

A miniszterelnök népszerűsége rengeteget zuhant az elmúl időszakban, többek közt a járványhelyzet kezelése és a lockdown buli botrány miatt. Sokan úgy gondolják, hogy a miniszterelnök támogatna egy esetleges előrehozott választást jövő nyáron, és ha ez így van akkor még fontosabb, hogy a hátralevő időszakban jó pontokat szerezzen a választópolgároknál.

Az ellenzéki pártok felszólították a kormányt, hogy jelentsen be újabb támogatást a megélhetési válsággal küzdő családok megsegítésére, de a Pénzügyminisztérium nem hajlandó tovább nyirbálni az államháztartást. Johnson a beszédet megelőzően kiadott közleményében azt mondta:

„Bár államháztartásunkat fenntartható szinten kell tartanunk – és nem tudjuk teljesen megvédeni az embereket a globális események következményeitől –, ahol tudunk segíteni, ott azt meg is tesszük. Az elkövetkező hónapokban pedig továbbra is vizsgáljuk, mit tehetünk még a keményen dolgozó emberekre és családokra nehezedő nyomás enyhítése érdekében. Attól a perctől kezdve, hogy miniszterelnök lettem, az a küldetésem, hogy a brit nép javát szolgáljam.”

A brit kormány mai nagy bejelentése a következő évi tervekről és az új törvényekről 4

A fontosabb törvényjavaslatok a brit kormány mai nagy bejelentéséből:

Levelling Up and Regeneration Bill: Ez új jogosítványokat ad a helyi vezetőknek, hogy segítsék a főutcák megfiatalítását azáltal, hogy arra kényszerítik a tulajdonosokat, hogy bérbe adják az üresen álló üzleteket. A kormány feladata továbbá, hogy éves jelentést készítsen az ország előrehaladásáról.

Schools Bill: Célja csökkenteni az iskolakerüléseket, megerősíti az oktatási felügyeletek jogkörét és felrázza a finanszírozási rendszert.

Transport Bill: Létrehozza az új Great British Railways szervezetet a vasúti rendszer irányításához szükséges hatáskörökkel.

Energy Security Bill: Arra összpontosít, hogy előkészítse az utat az új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák előtt, és növelje az elektromos hőszivattyúk fogyasztói piacát. Ezenkívül az Ofgemet nevezi ki a hőhálózatok új szabályozójává, és megnöveli az energiaár felső határát.

Product Security and Telecommunications Infrastructure Bill: Megköveteli az intelligens eszközök gyártóitól, importőreitől és forgalmazóitól, hogy megfeleljenek a minimális biztonsági előírásoknak.

Brexit Freedoms Bill: Új jogosítványokat hoz létre a fenntartott uniós jog módosítására, hatályon kívül helyezésére vagy felváltására vonatkozó képesség megerősítésére az elsődleges jogra való támaszkodás csökkentésével.

A brit kormány mai nagy bejelentése a következő évi tervekről és az új törvényekről 5

Financial Services and Markets Bill: Visszavonja a pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó megmaradt uniós jogszabályokat, és frissíti a szabályozók célkitűzéseit, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a növekedésre és a nemzetközi versenyképességre.

Data Reform Bill: A jogszabály megreformálja az Egyesült Királyság adatvédelmi rendszerét, és az Európai Uniótól örökölt szabályozást egy olyan rendszerrel váltja fel, amely „a magánélet védelmére összpontosít”

Higher Education Bill: Használható minimális képesítési követelmények meghatározására Angliában ahhoz, hogy diákhitelre jogosult legyen, ami hatékonyan korlátozza a hozzáférést.

Social Housing Regulation Bill: Célja, hogy javítsa a bérlők jogait a Grenfell Tower katasztrófája nyomán, megnövelve a szabályozó jogköreit.

Renters Reform Bill: Ez az 1988-as lakástörvény 21. szakaszának eltörlésével kívánja eltörölni az úgynevezett „hibamentes” kilakoltatást, de meg kívánja reformálni a bérbeadók birtokjogát, megerősítve azt az ismétlődő lakbérhátralék előfordulása esetén.

Bill of Rights: Ez az Emberi Jogi Törvény helyébe lép, amely az Emberi Jogok Európai Egyezményét rögzíti az Egyesült Királyságban.

Online Safety Bill: Az előző parlamenti ülésszakról áthozott jogszabály olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek célja, hogy az online óriáscégeket felelősségvállalásra kényszerítsék a felhasználók védelmében és az illegális tartalmak eltávolításában.

Modern Slavery Bill: Ennek célja az embercsempészet és a modern rabszolgaság áldozatainak nyújtott támogatás növelése, többek között a rabszolgaság megsértése, valamint az emberkereskedelem megelőzési és kockázati rendeletek megszegése esetén kiszabott szankciók szigorítása révén.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után