A brit kormány az EU bevándorlók szabad mozgását heteken belül le akarja korlátozni 1

Theresa May várhatóan bejelenti az Uniós bevándorlók korlátlan, szabad mozgásának végét, egy időben az EU-s tárgyalások formális megkezdésével. Arra lehet számítani, hogy azoknak az EU-s polgároknak, akik az 50. cikkely hivatalos életbe léptetése után érkeznek az országba, már nem lesz automatikusan joguk arra, hogy az Egyesült Királyságban maradjanak.

an115958775embargoed-to-223

Ehelyett már teljesen más bevándorlási procedúrával kell majd szembenézniük, mihelyt Britannia kilép az Unióból, ami egy új vízumrendszert és szigorított eléréseket jelenthet. Valószínűleg azoknak az állampolgároknak, akik még az „elvágás” dátuma előtt érkeztek az országba, megmarad minden joguk, de csak akkor, ha az Európa más országaiban élő briteknek is biztosítják ugyanezeket.

Iain Duncan Smith szerint, aki az egyik vezető Euroszkeptikus konzervatív parlamenti képviselő, ez a bejelentés megmutatja majd, hogy Theresa May átveszi a teljes kontrollt az Egyesült Királyság határain, de közben tisztázza a már itt élő 3,6 millió Uniós polgár helyzetét. „Theresa érti, hogy ha át akarja venni az irányítást, akkor nagyon határozottan kell nekiállni. Világossá teszi majd a helyzetet azáltal, hogy pontos határidőket ad meg, miközben az Unió működése nagyon lassú, és meglehetősen rosszindulatú ebben a kérdésben.” – tette hozzá. A bejelentés azt jelenti, hogy az „elvágás” az országba érkező migránsok elől március 15-e körül lesz, amikor is az 50. cikkely átmegy a parlament minden házán.

A miniszterelnök reméli, hogy erre reagálva az Unió más országai is gyorsan fognak lépni, így ezt a kérdést olyan hamar megoldják a tárgyalások során, amennyire csak lehet. Valószínűleg konfliktusra is számíthat az EU-val, akik szerették volna, hogyha ezt az elszakadás dátumát eltolja 2019-ig. Azonban a miniszterek kifejezték aggodalmuk, hogy ha ezt a döntést tolják a tárgyalások végéig, akkor addig óriási hullámban fognak érkezni a bevándorlók.

Amber Rudd, belügyminiszter vasárnap nyilatkozta azt, hogy a jelenlegi jogok a szabad utazásra és munkavállalásra az EU különböző országaiban nem fognak megmaradni ezekben a formájukban, amikor az ország kilép az Unióból. Azt is hozzátette, hogy a miniszterelnök fő prioritása, hogy biztosítsa azokat az uniós polgárokat, akik már itt élnek, és hozzájárulnak a gazdasághoz.

„Amint megkapjuk a reciprocitás ígéretét az EU-tól, vagyis hogy a más országban élő brit állampolgárok is minden joggal élhetnek, amivel eddig, azonnal biztosítjuk az itt élő európaiakat. Azt meg tudom erősíteni, hogy ez lesz a szabad munkaerő mozgásának vége, ahogyan azt eddig ismertük. Viszont rengeteg új alternatíva lehetősége nyílik meg előttünk.” Azt is hozzátette, hogy szerinte a bevándorlás száma emiatt nem fog drámaian csökkenni.

A kormány tervezte azt is, hogy visszamenő hatállyal, a népszavazást tennék meg az „elvágás” dátumának, de ügyvédek jelezték, hogy ez illegális. Ezen felül tervezik, hogy több évre szóló vízumokat adnak azoknak, akik valamely kulcsszektorban dolgoznak (pl. egészségügy). Azt, hogy melyik szektorban hány vízumot állítanak ki, még a bevándorlási hivatal segítségével igyekeznek meghatározni. Azt is hozzátették, hogy valószínűleg még legalább 1-2 évbe kerül, míg megszilárdul az új bevándorlási rendszer, főleg, mivel ha hirtelen történne a váltás, hosszú évekbe telne a kormánynak betölteni a helyeket, amelyekben addig bevándorlók dolgoztak.    Forrás, forrás   hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után