A brit állampolgárság előnyei: mivel ér többet, mint ha csak simán kiköltözünk 1

Nagyon sok ember számára szerte a világon fontos cél és álom a brit állampolgárság megszerzése, ugyanis, számos előnyökkel rendelkeznek a tulajdonosai. A lent olvasható cikkünkben, összefoglaltuk, milyen előnyökhöz juthatunk, ha megszerezzük a brit állampolgárságot.

passport-epa

Állandó tartózkodási jog az Egyesült Királyság területén

Azok, akik nem az Európai Gazdasági Térség országaiból érkeznek, a brit állampolgárság megszerzésével szabadon az Egyesült Királyságban élhetnek, és élvezhetik a letelepedéssel járó előnyöket, úgy mint az otthonvásárlást, munkát, bankszámla nyitást stb. Ezek a dolgok azok számára, akik nem EU-s országból érkeznek, nem egyszerűen kivitelezhetők brit állampolgárság nélkül.

Ingyenes orvosi ellátás

Az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi szolgálata, az NHS 1948-ban kezdte meg a működését, és Európa legnagyobb szervezetei közé tartozik. Mindenkinek, akiknek a hivatalos állandó lakhelye az Egyesült Királyság területén van, ingyenes egészségügyi ellátást és kezelést biztosít.

Nincsenek munkaügyi korlátozások

Az Egyesült Királyság állampolgárainak nem kell munkavállalási engedélyt kérelmezniük. Szabad hozzáférésük van a kormány által biztosított álláskeresési szolgáltatásokhoz és munkanélküli juttatásokhoz. Ezek a lehetőségek megváltozhatnak a jövőben, ha Nagy-Britannia kedvezőtlen megállapodásokat köt az EU-val a kilépési tárgyalások során.

Stabil társadalom és gazdaság

Bár a font értéke ingadozik a Brexitnek köszönhető spekulációk miatt, de még mindig eléggé erős és megbízható pénznem. A brit nép higgadt és a diszkrimináció, ill. a szexuális bántalmazás törvénybe ütköző és elfogadhatatlan a számukra,

Brit útlevél és korlátlan belépési jog az Egyesült Királyság területére

A brit állampolgárság megszerzésével, kérelmezhetjük a brit útlevelet. Még nem tudjuk, hogy pontosan milyen új migrációs törvényeket fog hozni a kormány a Brexit után, és hogy ez hogyan fogja befolyásolni az Európai Uniós állampolgárokat. Éppen ezért, fontos tudnunk azt, hogy a brit állampolgárság és útlevél megszerzésével nem vonatkoznak ránk a bevándorlással kapcsolatos ellenőrzések. Jelenleg, az EU-s állampolgárokra nem vonatkoznak hasonló szabályok, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő.

Szavazati jog

Mindenki, aki az Egyesült Királyságban született és minden honosított állampolgár állampolgári joggal rendelkezik, amely magában foglalja a szavazati jogot a parlamenti, helyi vagy európai választásokon. A szavazáshoz mindezek mellett már csak regisztrálnunk kell a választói névjegyzékbe.

Szabad utazás a Nemzetközösség országaiban

A brit útlevél a világ első számú útlevelei között rangsorolódik a szabad utazást tekintve. A brit útlevéllel rendelkezők jelenleg 173 országba, köztük a Nemzetközösség 53 országába utazhatnak vízum nélkül. A brit állampolgárság megszerzésének feltételei.   Forrás: www.ukcitizenshipsupport.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után