A külföldről érkező, sokszor nem igazán megbecsült bevándorlókat támogató poszter kampány indult Nagy-Britannia szerte.

migrant poster

A plakátokon, melyek elég felkapott témává váltak az utóbbi napokban, 15 különböző foglalkozást űző bevándorló látható a baristától, az egészségügyi gondozón át a tűzoltóig. A cél, megmutatni, hogy a bevándorlók igenis hasznosak a brit társadalom számára. A kampány arra próbál rámutatni, hogy a más országból ide költözők jelentős hasznot hoznak a brit gazdaságnak, gazdagítják a kultúráját és nem utolsó sorban segítenek a közszolgáltatások színvonalának emelésében.

Eddig £44,000 gyűlt össze a közösségi támogatásnak köszönhetően, így a poszterek ország szerte rengeteg helyen kikerülnek, többek közt 400 metróállomáson és 550 vasúti állomáson is. A tény, hogy milyen sokan támogatják a kampányt, azt bizonyítja, hogy mennyi embernek elege van abból, hogy a bevándorlókat milyen sok atrocitás éri.

I-Am-An-Immigrant-campaign

A kampányt a Movement Against Xenophobia indította egy közösségi támogatáson alapuló kezdeményezés keretein belül. A poszterekhez a fotókat Philip Volkers, a Vogue fotósa készítette.

_82289056_6bccaf37-3fab-4ed7-bd7c-9039ed70b4cf

„A bevándorlók sok mindenben hozzájárulnak a gazdásági és szociális életünk színvonalának emeléséhez, de tudni kell őket kordában tartani.” – nyilatkozta a munkáspárt szóvivője a kampány kapcsán. A konzervatív párt egyelőre nem reagált a kezdeményezésre.

JS61195343 (1)

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/32284435/pro-immigration-poster-campaign-launches-across-the-uk