A szigetországban élő albérlők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, a személyes adatok ellopására szakosodott bűnszervezetek ellen.

What-Are-the-Statutes-of-Limitations-on-Credit-Card-Fraud

Ez a veszély leginkább az életmódjuknak és az életkörülményeiknek köszönhető. A közös helységek, és a könnyen hozzáférhető adatok a sokszor egyáltalán nem zárt szobákban egyben azt is jelentik, hogy az ő adataikra sokkal könnyebb szert tenni, az Experian hitel referencia ügynökség szerint.

Ráadásul a társadalomnak ezen rétege az átlagosnál többet használja a mobiltelefonját és a különböző online szolgáltatásokat, ami szintén kínálkozó alkalom a tolvajoknak a személyes adatok megszerzésére. Egy nemrég készült felmérés adatai szerint, Nagy-Britanniában a csalások 41%-át a személyazonossággal való visszaélések teszik ki.

Aki már esett áldozatul ilyen csalásnak, az tudja mennyire idegesítő a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság, és főleg a rengeteg utánajárás és papírmunka, ami egy ilyen esettel együtt jár. Ráadásul, ha nem figyelünk, igen komoly adósságot is felhalmozhatnak a bankszámlánkra, ami mindennél jobban tud fájni, pláne, ha keményen megdolgoztunk minden egyes fontért, ami itt Nagy-Britanniában a legtöbb magyar esetében így is van.

A Cifas nevű csalások és visszaélések megelőzésével foglalkozó szervezet szerint a leginkább azok a fiatal felnőttek vannak veszélynek kitéve, akik sok időt töltenek az interneten. Az ilyenfajta adatlopások a legnagyobb arányban London, Leicester, Birmingham, Manchester, Leeds és Glasgow városokban fordulnak elő. London magasan vezeti a listát az országban, ugyanis a fővárosban 10,000 emberből átlagosan 34-nek lopják el az adatait.

A statisztikai adatok szerint a személyazonosság tolvajok célpontjai közül minden hatodik fiatal albérlő mostanában. Utánuk következnek a jómódú házaspárok, akik ellen főleg hitelkártyacsalásokat követnek el.

Az Experian szerint a legfontosabb, hogy az emberek felismerjék a helyzet komolyságát, és kezdjenek el aktívabban odafigyelni, hogy hogyan védhetik meg személyes adataikat az interneten és a hétköznapi életben egyaránt.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg KUPON kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-32590685