7 újszülöttet ölt meg és 10 másikat próbált megölni egy az NHS-nél dolgozó nővér Angliában 1

Egy NHS-es szülészeti nővér hét csecsemőt gyilkolt meg, és megpróbált megölni további 10-et, sőt volt több olyan kisbaba is, akiket többször egymás után kísérelt meg a másvilágra küldeni – közölte a bíróság nemrégiben.

7 újszülöttet ölt meg és 10 másikat próbált megölni egy az NHS-nél dolgozó nővér Angliában 3

A 32 éves Lucy Letbyt azzal vádolják, hogy 2015 és 2016 között koraszülött és beteg újszülötteket próbált meg a halálba küldeni a Cheshire-i Countess of Chester Kórházban. Öt kisfiú és két kislány meg is halt, míg további öt fiú és öt lány „majdnem meghalt”, mire a kórház orvosokból és nővérekből álló csapata a segítségükre sietett.

Letby állítólag még vissza is ment két felépülőben lévő csecsemőhöz, hogy befejezze amit elkezdett, és még kétszer próbált véget vetni az életüknek – egy esetben két kísérletet is tett egy nap alatt – derült ki a bíróságon elhangzottakból.

Állítólag két áldozatát életveszélyes adag inzulinnal mérgezte meg születésük után alig pár nappal. A más esetekben állítólagosan alkalmazott módszereket a tárgyalás későbbi szakaszában részletezik majd, arról egyelőre többet még nem árultak el. Először akkor merült fel a kórház vezetősége számára, hogy valami baj van, amikor a kórház „szigorúan felügyelt” újszülött osztályán egy év alatt hirtelen megduplázódott a halálozások száma.

7 újszülöttet ölt meg és 10 másikat próbált megölni egy az NHS-nél dolgozó nővér Angliában 4

Bűnügyi nyomozás indult az incidensek kapcsán, miután egy csomó független vizsgálat nem talált magyarázatot a halálozásokra. Az orvosok végül „észre vették, hogy a megmagyarázhatatlan összeomlásoknak és haláleseteknek van egy közös tényezője”, és az ügyészek azt mondták a bíróságnak: „Hogy az pedig nem más volt, mint az újszülött osztály egyik személyének a jelenléte.  És ez a személy pedig Lucy Letby volt.”

A 32 éves herefordi származású nő a hét gyilkosság és 15 gyilkossági kísérlet vádját tagadja. Néhány gyermek családja a nyilvános karzaton ült és hallgatta, ahogy felolvasták a nevüket. Az áldozatokat jogi okokból egyelőre nem lehet megnevezni a médiában. A vádemelési eljárás megindításakor Nick Johnson elmondta, hogy a problémára azt követően figyeltek föl, miután számos csecsemő meghalt, miután „állapotuk váratlanul és hirtelen leromlott”.

„Azoknak a csecsemőknek az állapota, akik egyáltalán nem voltak instabilok, hirtelen leromlott. Néha egy-egy csecsemő pedig, aki beteg volt, de aztán gyógyulni kezdett, minden látható ok nélkül ismét összeomlott…”

A bírósági tárgyalás folytatódik, és folyamatosan újabb dolgok derülnek ki Lucy Letby szörnyű tetteiről…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után