A 10 legjobb város életminőség szempontjából Nagy-Britanniában 2023-ban 1

Ismerjük be, hogy mindannyiunknak kezd már nagyon elege lenni a megélhetési költségek válságából. Ez az egész helyzet súlyosan befolyásolja sok ember életminőségét, és rengetegen vannak, akik egyik hónapról a másikra élnek.

A 10 legjobb város életminőség szempontjából Nagy-Britanniában 2023-ban 3

Ez a helyzet ráadásul már elég régóta tart ahhoz, hogy minden harmadik dolgozó el is ismerte, hogy adott esetben hajlandó új városba költözni, miután felmérte a lakhelye és a munkavégzés költségeit. És bár továbbra is London a legvonzóbb célállomás a legmagasabb fizetést kereső nagy-britanniai munkavállalók számára, az általános életminőség szempontjából már közel sem áll ilyen előkelő helyen a ranglistán.

Kiderült, hogy ha az életminőség a legfontosabb számodra, akkor Edinburgh a legjobb választás számodra. A Totaljobs által végzett kutatás eredményeiből kiderült, hogy Edinburghban volt a legjobb az alábbi szempontokat összevetve: a munka és a magánélet egyensúlya, a lakosság boldogságának mértéke, megfizethető lakhatás és a munkahelyre való eljutás idejének tekintetében, ami átlagosan 29 perc volt a megkérdezettek körében.

Ezeket a tényezőket ugyanis a britek 30%-a említette, amikor arról kérdezték őket, hogy mi játszana fontos szerepet egy esetleges költözésről való döntés meghozatala során. A skót városban az átlagos ingatlan ár 337 506 GBP, szemben a londoni 553 000 GBP-os átlaggal. Talán így még inkább érthető, hogy miért lenne nyitott a londoniak 71%-a a költözésre.

Edinburgh az egyik legmagasabb értékelést kapta az egészségügyi ellátás hozzáférhetősége és a levegő minősége tekintetében is, így összességében 8,2 pontot ért el. Ha a munkával kapcsolatos tényezőkről van szó, amelyek motiválnák a költözést, az 5000 fős felmérésben a válaszadók több mint fele azt válaszolta, hogy a magasabb fizetés nyilvánvalóan meg tudná győzni őket a költözésről. Ezt követte a bőkezű juttatási csomag lehetősége (39%), előléptetés vagy jobb munkakör (38%) vagy rugalmasabb munkabeosztás (32%).

Plymouth kereken 8 ponttal a második helyen végzett az életminőség szempontjából legjobb városok listáján. A tengerparti városban a legolcsóbbak gyermekgondozási költségek, 700 GBP havonta, megelőzve Edinburgh-t, ahol ugyanez havi 1064,76 fontba kerül a szülőknek. Plymouthban a tömegközlekedés mindössze 55,50 GBP-be kerül havonta, és egy átlagos ház ára csak 241 257 GBP. Azonban, ami hátrány, hogy magas a szennyezettség szintje és lassabb a közlekedés.

Glasgow végzett a harmadik helyen a listán. Itt az egyik legalacsonyabb a megélhetési költségek mértéke és a város az egyik legjobb pontszámot érte el az egészségügy tekintetében a listán, csak a Liverpooltól kapott ki ebben a kategóriában.

A 10 legjobb város életminőség szempontjából Nagy-Britanniában 2023-ban 4

Na és hol van Anglia fővárosa az életminőségi rangsorban? Nos, London összességében igen szerény, 5,1 pontos végeredménnyel zárt. Először is, egy lakás átlagos bérleti díja havi 1832 GBP, és ha gyermekeid vannak, a gyermekgondozási költségek további 1558,26 GBP-t jelentenek pluszban havonta. Tehát 3390,26 fontba fog kerülni csak az, hogy tető legyen a fejed fölött, és biztonságos ellátást biztosíts gyermekeid számára. Aztán ott van még a számlák, az élelmiszer és az utazás kérdése, amelyek közül az utóbbi önmagában további 160 fontot jelent havonta.

A nagyvárosok rangsora életminőség szempontjából Nagy-Britanniában:

  1. Edinburgh
  2. Plymouth
  3. Glasgow
  4. Cardiff, Newcastle, Nottingham, Portsmouth, Sheffield
  5. Bristol
  6. Leeds
  7. Liverpool
  8. Belfast, Birmingham
  9. Manchester
  10. London

Nos, ki mit gondol a végeredményről? Ki mit változtatna a sorrenden? Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után