Egyetlen egy Egyesült Királyságbeli légitársaság sem került be a top 10 európai listába az utasok elégedettségi szavazatai alapján. Vajon hanyadik lehet az angliai magyarok által legtöbbet használt két fapados társaság?

31_ei-enl_1280adkpa

A luxemburgi Luxair kapta az első helyet 4.11 ponttal az öt pontos skálán, őt követi az Austrian Airlines (4.08) és a Swiss International Airlines (4.06). A top 10 listát 90,000 utas szavazata és véleménye alapján állították fel. A Turkish Airlines az ár-érték aránya miatt került a listára, míg a Lufthansának volt a legjobb becsekkoló szolgáltatása. Az adatok alapján, az utasok úgy gondolják, hogy a brit légitársaságok nem tudják felvenni a versenyt az európai versenytársaikkal. A Flybe volt a legjobban pontozott királyságbeli utasszállító, amely a 16. lett, egy átlagos 3.89 pontos szavazattal.

A top 10-es lista:

  1. Luxair, Luxemburg
  2. Austrian Airlines, Ausztria
  3. Swiss International Air Lines, Svájc
  4. Aegean Airlines, Görögország
  5. Lufthansa, Németország
  6. Turkish Airlines, Törökország
  7. Aer Lingus, Írország
  8. SAS, Skandinávia
  9. Air Berlin, Németország
  10. TAP Portugal, Portugália

9128985-14532699

Hogy hol a WizzAir vagy a Ryanair? Ez jó kérdés! Az első 25-ben nincsenek, ugyanis ez volt a legnagyobb szelet a teljes listából amit leközöltek, és azon nincsenek rajta.

A British Airways 3.85 pontot gyűjtött össze, megszerezve ezzel a 2. legjobb brit légitársaság címét, de ugyanakkor, a 18. helyre kerülve az európai ranglistán. A 19. a szintén brit Monarch lett.

Az egyik British Airways utas, aki Heathrow-ból Luxemburgba repült, a bejelentett csomag óriási ára miatt panaszkodott, míg a Monarch légitársaság egyik utasa azért volt felháborodva, mert nem mondták meg az okát annak, miért késett a Róma-Luton járata.

Helen Breen, az adatokat összegző eDreams online utazási vállalat repülési szakembere a következőket mondta: „A kutatásunk alapján, arra a következtetésre jutottunk, hogy az Egyesült Királyságbeli légitársaságoknak sok tanulni valójuk van az európai társaiktól. Az a tény, hogy egyik brit utasszállító sem került be a top 10-be, aggodalomra ad okot a hazai légitársaságainkkal kapcsolatban. Mivel több és több járat fordul meg az egyre növekvő számú célállomásokon, a fogyasztók nagyobb választékból választhatnak, mint valaha. A Flybe-nek, a British Airways-nek és a Monarch-nak szorosan szemmel kell tartaniuk az európai riválisaikat.”    Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára