1 millió fonttal lépett le egy biztonsági őr Londonban, munka közben

0

A legfrissebb hírek szerint nagyjából 1 millió angol font társaságában „mondott fel azonnali hatállyal” és hagyta ott pénzszállító autóját az épp Délkelet-Londonban dolgozó férfi.

A sofőr az elbeszélések alapján durván 40 mobil széffel a birtokában hagyta ott a járművét a keddi nap folyamán, Clapham egyik kevésbé forgalmas utcáján leparkolva azt. A rendőrséget akkor riasztották, amikor a G4S logójával ellátott furgon jó néhány órával később még mindig ott állt egy helyben leparkolva a dupla sárga vonalon (ahol nem igazán szabad). A páncélozott gépjármű ekkor már legalább nyolc órája parkolhatott ott a szemtanúk szerint.A londoni rendőrség speciális egysége azonnal nyomozásba kezdett, és a szerdai nap folyamán egy 36 éves férfit, aki feltehetően felelős a pénz eltűnéséért, a közeli Brixton területén el is fogtak. Az egyik szemtanú azt mondta, neki már az elejétől gyanús volt, hogy miért parkol ott az a pénzszállító kocsi, hiszen „egy darab üzlet nincs a közelben”.

A járműben tárolt pénz egy részét a kiérkező rendőrök megtalálták a helyszínen. A G4S mindenkit megnyugtatott egy nyilvános közleményben, mely szerint az incidens senkit nem fog negatívan érinteni az ügyfelek közül pénzügyi tekintetben.

a kép csak illusztráció

„A rendőrséget este hét óra magasságában értesítették kedden, április 23-án. A bejelentés szerint az egyik pénzszállító járműből tűntek el pénz tárolására és biztonságos szállítására alkalmas széfek. Amikor a járőrök a helyszínre érkeztek, nem találtak arra utaló nyomokat, hogy a járművet kívülről erőszakkal nyitották volna ki. A speciális alakulat ezt követően szerda délután 3 órakor letartóztatott egy 36 éves férfit, aki a pénz ellopásával gyanúsítható. A pénz egy része előkerült.” – nyilatkozta a Scotland Yard egyik szóvivője.

„Az ilyen típusú bűncselekmények rendkívül ritkák a mi köreinkben Nagy-Britanniában és a Metropolitan Rendőrséggel együtt azon dolgozunk, hogy az ügy végére minél hamarabb pontot tehessünk. Pénzügyi szempontból senkinek nem kell aggódnia.” – nyilatkozta az incidens kapcsán a G4S szóvivője.     Forrás

Facebook csoportunk / Facebook Oldalunk / Kövess minket lent a csengőre kattintva
Cikk Megosztása: