1 millió fonttal lépett le egy biztonsági őr Londonban, munka közben 1
EMBARGOED. NOT FOR PUBLICATION BEFORE 00.01 HRS WEDNESDAY OCTOBER 17. G4S Cash Services (UK), the leading provider of cash solutions, has announced that it has partnered with SmartWater Technology Ltd, specialists in forensic security, to develop a new product to protect its cash delivery couriers. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Tuesday October 16, 2007. G4S is the world’s first cash delivery firm to use SmartWater, which enables police to directly link an offender to an individual cash robbery, which may have occurred up to six months previously, providing them with robust and irrefutable forensic evidence. Photo credit should read: Geoff Caddick/PA Wire

A legfrissebb hírek szerint nagyjából 1 millió angol font társaságában „mondott fel azonnali hatállyal” és hagyta ott pénzszállító autóját az épp Délkelet-Londonban dolgozó férfi.

A sofőr az elbeszélések alapján durván 40 mobil széffel a birtokában hagyta ott a járművét a keddi nap folyamán, Clapham egyik kevésbé forgalmas utcáján leparkolva azt. A rendőrséget akkor riasztották, amikor a G4S logójával ellátott furgon jó néhány órával később még mindig ott állt egy helyben leparkolva a dupla sárga vonalon (ahol nem igazán szabad). A páncélozott gépjármű ekkor már legalább nyolc órája parkolhatott ott a szemtanúk szerint.

1 millió fonttal lépett le egy biztonsági őr Londonban, munka közben 3

A londoni rendőrség speciális egysége azonnal nyomozásba kezdett, és a szerdai nap folyamán egy 36 éves férfit, aki feltehetően felelős a pénz eltűnéséért, a közeli Brixton területén el is fogtak. Az egyik szemtanú azt mondta, neki már az elejétől gyanús volt, hogy miért parkol ott az a pénzszállító kocsi, hiszen „egy darab üzlet nincs a közelben”.

A járműben tárolt pénz egy részét a kiérkező rendőrök megtalálták a helyszínen. A G4S mindenkit megnyugtatott egy nyilvános közleményben, mely szerint az incidens senkit nem fog negatívan érinteni az ügyfelek közül pénzügyi tekintetben.

1 millió fonttal lépett le egy biztonsági őr Londonban, munka közben 4
a kép csak illusztráció

„A rendőrséget este hét óra magasságában értesítették kedden, április 23-án. A bejelentés szerint az egyik pénzszállító járműből tűntek el pénz tárolására és biztonságos szállítására alkalmas széfek. Amikor a járőrök a helyszínre érkeztek, nem találtak arra utaló nyomokat, hogy a járművet kívülről erőszakkal nyitották volna ki. A speciális alakulat ezt követően szerda délután 3 órakor letartóztatott egy 36 éves férfit, aki a pénz ellopásával gyanúsítható. A pénz egy része előkerült.” – nyilatkozta a Scotland Yard egyik szóvivője.

„Az ilyen típusú bűncselekmények rendkívül ritkák a mi köreinkben Nagy-Britanniában és a Metropolitan Rendőrséggel együtt azon dolgozunk, hogy az ügy végére minél hamarabb pontot tehessünk. Pénzügyi szempontból senkinek nem kell aggódnia.” – nyilatkozta az incidens kapcsán a G4S szóvivője.     Forrás

Megosztás