Több, mint félmillió font értékű kokainszállítmány volt eldugva egy dél-angliai Tesco áruház gyümölcs osztályán a banánok közé, az egyik dobozba.

tescobananas1

A drogszállítmányra az egyik alkalmazott bukkant rá, aki épp a Dél-Afrikából érkezett gyümölcs szállítmány kicsomagolásával bíbelődött. El lehet képzelni a megdöbbenést az arcán, amikor az egyik dobozban banánok helyett 5 db méretes csomagot talált, amiben fehér por volt. A csomagok egyenként 1 kg-ot nyomtak.

A rendőrséget azonnal kihívták a helyszínre, és az ügyben egyből nyomozás kezdődött. Az eset Wokingham-ben történ a közismert multicég egyik áruházában, a dél-angliai Berkshire megyében.

A Tesco weboldalán található írások arról tanúskodnak, hogy az áruházlánc a banánt Costa Rica különböző farmjairól importálja, amik onnan az elosztó központokba kerülnek, ahonnan kiszállítják őket az egyes áruházakba.

A szakértők szerint a véletlenül elkallódott drogszállítmány 5 db 1 kg-os csomagja egyenként akár £150,000-ot is érhet a feketepiacon. Így a fogás összértéke még a címben említett értéket is meghaladhatja, és elérheti a £750,000-et is.

„Egyáltalán nem lehetetlen, hogy a valakinek a Tesco-nál benne volt a keze, de valószínűbb, hogy a beszállítók közt keresendő az illető, csak épp valami miatt nem volt ott a megfelelő napon, vagy épp le lett tartóztatva valami más miatt. Nagy rá az esély, hogy ez a dolog már régóta tart.” – nyilatkozta az egyik szakértő a nyomozás kapcsán.

A Tesco szóvivője azt nyilatkozta, hogy a cég mindenben segíti a rendőrök munkáját, hogy minél hamarabb kiderüljön, ki a felelős ezért. Legutóbb hasonló eset Németországban történt, amikor az Aldi üzletlánc 13 szupermarketében szórtak szét ugyanígy összesen 11 millió font értékű kokaint.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,400 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/600000-worth-of-cocaine-found-in-tesco-bananas-10418560.html