1,500 bevándorló rohamozta meg az Angliába vezető „csalagutat”, 1 ember életét vesztette 1

Tragédiába torkollott a francia oldalon az illegális bevándorlók elkeseredett kísérlete, hogy bejussanak Nagy-Britannia területére, miután egy ember életét vesztette a Calais-i káosz közepette.

fence migrants

Több, mint 1,500 illegális bevándorló kísérelt meg átjutni a brit oldalra a csatorna alatt húzódó Channel Tunnel-en keresztül kedden éjjel, a francia rendőrség jelentése szerint. Az eset nem sokkal David Cameron azon bejelentése után történt, miszerint a brit kormány megtesz minden tőle telhetőt, hogy elhárítsa a krízist. Nagy-Britannia egyébként nem sokkal korábban erősítette meg állítását, mely szerint 7 millió fonttal támogatja a franciákat az új kerítéshálózat felépítésében.

A férfi, aki a keddi esemény során meghalt, a kilencedik áldozata volt a „csalagútnál” folyó folyamatos próbálkozásoknak. A hírek szerint az illető egy 25-30 éves, szudáni származású férfi volt, akit egy teherautó gázolt halálra.

_84529722_eurotunnel_fence

„Maximálisan együtt érzek azokkal a nyaralni indulókkal, akik az események miatt csak hosszú, idegtépő késések árán tudtak átjutni az alagúton, és mindent meg fogunk tenni, hogy ezt a problémát mielőbb végleg megoldjuk. Felesleges ujjal mutogatni, hogy ki volt a hibás, vagy ki nem. A lényeg, hogy az új biztonsági rendszer mielőbb a helyére kerüljön.” – nyilatkozta a brit miniszterelnök.

A brit kormány által felkínált 7 millió font összesen 1.2 mérföldnyi kerítésrendszer felépítésére lesz alkalmas. A rendszer telepítése július folyamán, már korábban megkezdődött, és a héten kellene befejeződnie az ütemterv szerint.

_84543013_028356967-2

Az utóbbi hetekben a bevándorlók elkeseredett rohamai szinte mindennapossá váltak. Majdnem minden éjjel megpróbálnak átmászni a kerítéseken és bejutni az alagútba. A szolgáltatást igénybe vevőknek rendszeresen órákat kell várniuk, mire a vonatok elindulnak, és eközben az M20-ason a kamionosok is óriási, kígyózó sorokban feltorlódva várják, hogy átjuthassanak Angliába a vonatok, vagy a kompok segítségével. Közben persze a bevándorlók őket is folyamatosan támadják, és sáskaraj módjára próbálnak meg feljutni a kamionok rakterébe.

calais-migrants_3089813b

Don Armour, a nemzetközi konfliktusokat kezelő szerv feje szerint itt lenne az ideje a katonaság egyes alakulatait a helyszínre vezényelni, hogy segítsék a határőrség munkáját. „Ők ilyen helyzetekre is ki vannak képezve, és tudnák, hogy mit kell csinálni.” A hivatalos adatok szerint nagyjából 3,000 menekült táborozik Calais területén, és ők próbálják meg az országhatáron való átjutás minden lehetséges módját. Meg nem erősített hírforrások szerint azonban a bevándorlók száma bőven 5,000 fő fölött van. A kerítés egyelőre nem tűnik túl hatékonynak, bár még nincs kész, de ideje lenne végre komolyabban venni ezt a hónapok, sőt évek óta húzódó problémát.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,400 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: BBC

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után