A képeken, bár hihetetlen, de egy szoba látható. Mi az, ami ennél is hihetetlenebb? Az ára!

harrypotterflatshare3009

Ez a kb másfél négyzetméteres, ablak nélküli, lépcső alatti, éppen ezért csökkenő belmagasságú LYUK, amibe egy egyszemélyes matrac is alig fért be, ugyanis egy kiadó helyiség. A tipikus angol lakóházakban minden nap találkozhattok vele, vagy legalábbis elmentek mellette, ugyanis itt szoktak lenni a szerszámok vagy azok a holmik, amiket évente egyszer, vagy akkor sem veszünk elő.

Lakni utoljára Harry Pottert láttuk ilyen helyen, akinek szintén nem voltak túl jófejek a főbérlői. Persze lehet, hogy a „szobát” kiadó személy pont arra épít, hogy valami fanatikus HP függő majd rácuppan, de ha így lesz, az az ember meg is érdemli. Az ára ugyanis nem kevesebb, mint £500 havonta (210 ezer Ft).

harrypotterflatshare3009a

A képeket Alex Lomax osztotta meg eredetileg twitteren, miután megnézte a kiadó szobát a Sisters Avenue-n, a londoni Clapham területén. A hirdetésnek ráadásul képe se volt kirakva, így zsákbamacska volt.

„Épp az előbb néztem meg egy szobát, ami gyakorlatilag egy ágy a lépcső alatt £500-ért havonta. Baszódj meg London! Egy ágy a lépcső alatt havi 500-ért, most komolyan???” – írta a rendkívül csalódott Alex.

A hirdetésben a tulaj azt írta, hogy egy barátságos, nyitott embert keresnek a házba, akivel jól ki lehet jönni, és nem csak a szobában szeret ülni. (Hát abban a szobában nem lesz nehéz olyat találni, aki bent akar majd lenni egész nap.)

harrypottercupboard3009

A hirdetésben kiemelik, hogy a szobában csak egy ágy van, de meglepetésként még kabátok, néhány műanyag doboz és egy lyuk a falon szintén ott vár majd ránk. Akinek pedig ez nem lenne elég, az jobb, ha tudja, hogy a számlák ránk eső része nagyjából £60 lesz havonta. Az ablakot persze el lehet felejteni, de az egerek néha bizonyára benéznek majd, hogy minden rendben van-e.

Tulajdonképpen még Harry Potter-nek is jobb sora volt, mert neki nem kellett évente összesen £6000-ot plusz rezsit kicsengetni a lépcső alatti lakosztályért. Na, kinek jött meg a kedve a lépcső alatt lakáshoz?!

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/pay-500-to-live-in-an-actual-cupboard-under-the-stairs-like-harry-potter-a2958741.html