5 fontos új bejelentés a brit kormánytól, ami minden Nagy-Britanniában élőt érint 1

Rishi Sunak pénzügyminiszter a legutóbbi nyilatkozatában vázolta a brit parlament alsóházának a „koronavírus-helyreállítási csomag” részeként végrehajtandó intézkedéseket. Mivel az Egyesült Királyságban évtizedek óta most a legrosszabb a munkanélküliség helyzete, a pénzügyminiszter vázolta az emberek munkahelyeinek megtartására irányuló programokat.

5 fontos új bejelentés a brit kormánytól, ami minden Nagy-Britanniában élőt érint 3

Mr. Sunak intézkedéseket vezetett be a kiadások ösztönzésére is, ugyanis a legfrissebb statisztikák szerint sok ember továbbra is aggódik, fél az éttermek és más szórakozóhelyek látogatása miatt. Íme a pénzügyminiszter nyári nyilatkozatának kulcsfontosságú pontjai:

Munkanélküliség és Furlough

Mr. Sunak a beszédében azt is elmondta, hogy az Egyesült Királyság gazdasága mindössze két hónap alatt 25% -kal esett vissza – ami “megegyezik az előző 18 év növekedésével”. „Ha a furlough rendszert örökre nyitva hagyjuk, akkor az emberekben hamis reményt táplálunk, hogy bármikor vissza tudnak térni az előző munkájukhoz. Minél tovább élnek az emberek a furlough rendszeren, annál valószínűbb, hogy képességeik „elhalványulnak”, és nehezebb lesz az új lehetőségek kiaknázása.”

Sunak úr bejelentette azt is, hogy munkavállalónként 1000 font „munkahely-megtartási bónuszt” adnak a cégeknek, hogy jutalmazzák és ösztönözzék a munkáltatókat az alkalmazottak megtartására. Kijelentette továbbá, hogy a kormány a “kickstart program” részeként több százezer fiatal bérét állni fogja.

Képzési és gyakornoki programok

Mr. Sunak bejelentett egy 111 millió font összegű fizetetlen szakmai gyakorlati programot, amely ötvözi a szakmai tapasztalatokat a képzéssel, a munkáltatók pedig 1000 fontot kapnak azért, hogy a gyakornokokat felvegyék és új szakmai gyakorlatokat hozzanak létre a következő hat hónapra.

“2 000 fontot fizetünk a vállalkozásoknak fiatal gyakornokok felvételére, és vadonatúj bónuszt vezetünk be a 25 éves vagy annál idősebb gyakornokokat foglalkoztató vállalkozások számára 1500 font fizetéssel.” – mondta a pénzügyminiszter beszédében.

Bélyegilleték “szabadság”

A pénzügyminiszter kijelentette, hogy 2021. Március 31-ig azonnal megemeli a bélyegilleték mentesség alsó határát 500 000 fontra, mondván a képviselőknek, hogy: “Jelenleg bélyegilletéket a 125 000 font alatti tranzakcióknál nem kell fizetni.”

Kocsmák, éttermek és kávézók

A pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy azt akarja látni, hogy a kocsmák, éttermek, kávézók újra “nyüzsögnek”, és bejelentette, hogy 2021. január 12-ig 20% ​​-ról 5% -ra csökkenti az élelmiszerek, a szállás és a látnivalók ÁFA-ját.

Emellett bevezetésre kerül egy ideiglenes akció mindenki számára, melynek lényege, hogy mindenki, aki kimozdul valahova étkezni, bizonyos napokon 50% kedvezményben részesül fejenként maximum 10 fontig Augusztus hónap során.

Környezetvédelmi intézkedések

A zöld intézkedésekkel kapcsolatban a kancellár bejelentett egy 2 milliárd GBP összegű támogatást, amely segít a háztulajdonosoknak utalványokat igényelni ingatlanjaik energiahatékonyabbá tétele érdekében.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után