5 bulldog marcangolt halálra egy nőt Angliában, Liverpool városában 1

Letartóztattak egy férfit, miután egy nőt halálra marcangoltak a kutyái egy liverpooli házban. A 63 éves nőt tegnap délután öt amerikai bulldog támadta meg és tépte szét Kirkdale területén.

5 bulldog marcangolt halálra egy nőt Angliában, Liverpool városában 3

Az épületben talált bulldogokat a szörnyű esetet követően átadták a hatóságoknak, és azóta humánus módon elaltatták mindegyik állatot. A rendőrség tájékoztatása szerint az incidens után  letartóztattak egy 31 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több kutyát is nem megfelelően tartott és idomított, aminek köszönhetően kontrollálhatatlanná váltak.

A Liverpool Echo-nak nyilatkozó szemtanúk egyike azt nyilatkozta, hogy „legalább két kutya” vett részt a támadásban. Egy másik tanú hozzátette, hogy ő pedig „sikoltásokat hallott” a lakóépület irányából. Azt mondta: „A férjem délután 4 körül ért haza, és valamikor nem sokkal utána hallottam egy nő sikoltozását. Amikor meghallottam, hogy mi történt, megdöbbentem. A családja biztosan teljesen összeomlott a történtek miatt, ezt nem lehet szavakba önteni.”

Emberek százai rótták le tiszteletüket a támadásban meghalt „kedves” nő előtt. Tricia Massey ezt nyilatkozta: „A szívem szakad meg minden alkalommal, amikor ilyesmit hallok. Borzalmas emlékeket idéz fel. Részvétem a családjának és barátainak.”

5 bulldog marcangolt halálra egy nőt Angliában, Liverpool városában 4

Az amerikai bulldogok egy alapvetően kiegyensúlyozott, sportos kutyafajta, amely nagyon erős, kitartó, mozgékony és barátságos. Eredetileg a farmokon használták őket különböző munkák elvégzésére. Az amerikai bulldog az angol bulldog leszármazottja. Az 1800-as években érkeztek az Egyesült Államokba, bevándorlókkal, akik magukkal hozták saját bulldogjaikat.

Az amerikai bulldogként ismert fajtát eredetileg sokféle néven hívták, mielőtt az American Bulldog név standard lett. A fajtát nem a megjelenése miatt nevezték el bulldognak, hanem azért, mert igazán kemény, nehéz feladatokat végeztettek velük.

A Merseyside-i rendőrség jelentésében ez állt: „Folytatjuk a nyomozást, miután október 3-án, hétfőn egy liverpooli házban halálos kutyatámadás történt. 16 óra 25 perckor megkeresett minket az északnyugati mentőszolgálat (NWAS), és arról számolt be, hogy egy 63 éves nőt kutyák támadtak meg egy házban a St Brigid’s Crescenten, Kirkdale-ben.”

„A nő sajnálatos módon a helyszínen meghalt. Hivatalosan még nem azonosították, de legközelebbi hozzátartozóit már értesítették. A halál okának megállapítása végett utólagosan boncolást rendeltek el. Öt amerikai bulldogot, amelyek az ingatlanon belül voltak, átadtak a hatóságoknak, és azóta humánusan elaltatták őket. Egy 31 éves férfit letartóztattak a történteket követően. A nyomozás az ügyben tovább folytatódik…”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után