Nagy áttörést értek el az ukránok az oroszok ellen: fordulhat a kocka az orosz-ukrán háborúban 1

Ukrajna ellentámadása kedden új erőre kapott, miután csapatai visszafoglalták elfoglalt területeik egy részét és több tucat orosz tankot semmisítettek meg, amivel fontos új áttörést értek el az ország déli részén az oroszok ellen vívott háborúban.

Nagy áttörést értek el az ukránok az oroszok ellen: fordulhat a kocka az orosz-ukrán háborúban 3

Több települést is visszafoglaltak, amikor az ukrán csapatok a déli Herszon városa felé nyomultak tovább előre, méghozzá sikerrel, és ez stratégiai szempontból is fontos, mert az orosz utánpótlási vonalak elvágásával is fenyeget. A 31 orosz harckocsit és egy rakétavetőt is megsemmisítő előrenyomulás egy időben történt a kijevi erők előretörésével Kelet-Ukrajnában, amelyet az ország elnöke, Volodomyr Zelenszkij is óriási sikernek könyvelt el.

„Több régióban új területek szabadultak fel” – mondta napi videobeszédében, hozzátéve, hogy „a front több szektorában továbbra is heves harcok folynak”.

A Herszon melletti áttörés azt követően történt, hogy az orosz erők hétvégén visszavonultak a kelet-luhanszki régióban fekvő Lyman városából. Ez azt jelenti, hogy Moszkva már több régióban is területeket vesztett Ukrajna négy azon régiója közül, amelyeket a széles körben elítélt népszavazások nyomán Oroszország illegálisan annektált.

Nagy áttörést értek el az ukránok az oroszok ellen: fordulhat a kocka az orosz-ukrán háborúban 4

Délen Ukrajna előrenyomulását jelzi a védelmi minisztérium által közzétett videó is, amelyen a 128. hegyi rohamdandár katonái láthatók, amint felvonják a kék-sárga nemzeti lobogót Myroljubivkában, egy faluban az egykori arcvonal és a stratégiailag fontos Dnyipro folyó között.

Szerhij Khlan, a hersoni regionális tanács tagja négy másik falut sorolt fel, amelyeket visszafoglaltak, vagy ahol ukrán csapatokat fényképeztek le. „Ez azt jelenti, hogy fegyveres erőink erőteljesen haladnak előre a Dnyipro partja mentén” – mondta.

Nagy áttörést értek el az ukránok az oroszok ellen: fordulhat a kocka az orosz-ukrán háborúban 5

Az orosz hadsereg elismerte, hogy veszteségeket szenvedtek, mondván, hogy „fejlettebb harckocsi-egységeknek” sikerült „áthatolni a védelmükön” Zoltaya Balka és Alexsandrovka falvak környékén. Vlagyimir Saldo, Herszon megszállt részeinek oroszok által beiktatott vezetője is elismerte, hogy „vannak olyan települések, amelyeket az ukrán erők elfoglaltak”, és az orosz televíziónak elmondta, hogy az ukrán csapatok Dudcsanyi városát is visszafoglalták. A Dnyipro partján fekszik, körülbelül 20 mérföldre délre attól a helytől, ahol az ukrajnai áttörés előtt a frontvonal húzódott.

Nagy áttörést értek el az ukránok az oroszok ellen: fordulhat a kocka az orosz-ukrán háborúban 6

Eközben az orosz média olyan tudósításokat tett közzé, amelyekben az ellátási és emberhiányra, valamint taktikai hibákra hívták fel a figyelmet, és emellett újabb ukrán előrenyomulásokról érkeztek hírek a luhanszki Kremenna és Svatove megszállt városok irányába. A brit védelmi minisztérium pedig nemrégiben egy további fejleményként azt is közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégiben parancsot adott 120 ezer újabb hadköteles személy kiképzésére.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után